Leerlingen zijn even leraar

03 december 2009
Leerlingen zijn even leraar

PAPENDRECHT - Leerlingen van het O.L.B. – Refurbizz, behorend bij het LOC West Alblasserwaard,  zijn de afgelopen zes weken zelf leraar geweest. Zij leerden basisschoolleerlingen van groep 8 hoe computers uit elkaar gehaald worden. Deze lessen maakten deel uit van de pilot 'Beroepen in de techniek' en vonden plaats in het LOC West-Alblasserwaard.

Jeffrey was een van leerlingen van het DaVinci College die meewerkte aan de pilot. Afgelopen vrijdag hielp hij Feres uit groep 8 van de Anne-Frankschool uit Papendrecht. Jeffrey had al wel ervaring: "Ik geef wel eens presentaties en ik heb ook een workshop gitaar gegeven. Dit is de eerste keer dat ik anderen iets leer over ICT."

Jeffrey heeft er zichtbaar plezier in om zijn kennis over te brengen op de basisschoolleerling. "Het is leuk om te vertellen over iets wat je al weet." Feres volgde geconcentreerd de aanwijzingen van Jeffrey: "De opdracht met de computer vind ik het leukst."

De pilot 'Beroepen in de techniek' is bedoeld om basisschoolleerlingen kennis bij te brengen over beroepen in de techniek. De leerlingen hebben kleine werkstukken gemaakt die te maken hadden met het vak van onder andere lasser, fietsenmaker en pijpfitter.

Voor dit, door het LOC opgezette en geïnitieerde project, werkte het LOC West-Alblasserwaard samen met twee basisscholen in Papendrecht. Het aanbod werd geleverd door de partners van het LOC, waaronder het onderwijs leerbedrijf Refurbizz van de ICT-academie van het Da Vinci College. Bekeken wordt of de pilot omgezet kan worden in een structureel aanbod voor basisschoolleerlingen uit groep 8 in de hele West-Alblasserwaard.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.