Merwehoofd wordt kunstroute

30 november 2009

PAPENDRECHT - Op uitnodiging van de Stichting  Beeldenpark Drechtoevers bezochten bewoners van de appartementen aan het Merwehoofd een informatie middag in het gemeentehuis. Leden van het bestuur van de stichting legden aan de aanwezigen uit dat, mede dankzij subsidie van de gemeente Papendrecht, ‘hun’ Merwehoofd vanaf volgend jaar mei gesierd zal worden door een serie beeldhouwwerken.

Na introductie door bestuurslid Bas den Hartog vertelde burgemeester De Bruin hoe enthousiast hij zelf is over dit initiatief. Een verdere uitleg werd gegeven door voorzitter Peter Brandenburg. De kunstwerken op het Merwehoofd zullen deel uit maken van het Beeldenpark Drechtoevers. Een deel van die collectie staat in het Noorderpark in Zwijndrecht, maar ook Papendrecht kent al een beeld dat thuishoort in het Beeldenpark. Op het Slobbegors staat sinds vorig jaar een kunstwerk van de stichter van het Beeldenpark, Lucien den Arend. De beelden op het Merwehoofd worden geplaatst op sokkels die deel uit maken van de kademuur voor de appartementen en op fundaties in het pleintje. Voorlopig zullen acht beelden geselecteerd worden voor expositie.

Uit de reacties van de aanwezigen bleek duidelijk enthousiasme. In antwoord op vragen legde Den Hartog uit dat volgens planning de beelden na ongeveer een jaar gewisseld zullen worden zodat de aanblik dynamisch blijft. Terugkijkend naar een eerder initiatief op het Merwehoofd ‘Als stenen konden spreken’ bevestigden de bewoners dat zij daar veel plezier aan beleefd hadden. Stadsarchitect Marco van Wetten van bureau Geurtsen legde uit dat de plaatsen zodanig zijn geselecteerd dat het bestaande profiel van het Merwehoofd niet aangetast wordt.

Beeldend kunstenbaar en bestuurslid Roel Teeuwen vertelde dat landelijk kunstenaars worden benaderd om hun werk te exposeren. De beeldengroep maakt bovendien deel uit van een wandelroute die langs de verschillende locaties leidt. Ook de bewoners waren wel overtuigd dat het aanzicht van Papendrecht aan de rivier hiermee een prachtige toevoeging krijgt.

Foto: Adrie Hello
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.