TVV Papendrecht 2 en 3 weten zich te handhaven

30 november 2009
TVV Papendrecht 2 en 3 weten zich te handhaven

PAPENDRECHT - Afgelopen week speelden de teams van de TTV Papendrecht de slotwedstrijden van de najaarscompetitie. Voor vele teams stonden er nog belangen op het spel, hierbij een overzicht van een hectische week.

Dinsdagavond trachtten de senioren van Papendrecht 4 zich in een directe confrontatie met een mede degradatiekandidaat nog te handhaven in de 3e klasse. Bezoekers Lekpongers 1 uit Ameide diende met 6-4 te worden verslagen en in het begin van de wedstrijd ging het nog niet eens onaardig, Niek van Westen verloor eerst nipt in 5 games, maar herstelde dit daarna door zijn tweede partij nipt in hetzelfde aantal games te winnen. André Voskuijl daarentegen begon met een winstpartij maar verloor daarna dik van angst-gegner Henk de Gans.

Ook Moos Markesteijn opende met een verliespartij in 5 games maar zag zijn teammaten het dubbel winnen, na 6 partijen was de tussenstand 3-3. Maar het venijn zat ‘m in de slotpartijen waar alleen Niek nog een schamel puntje wist toe te voegen en degradatie naar de 4e klasse een feit werd.

Donderdagavond was er voor de senioren van Papendrecht 8 nog een kleine mogelijkheid om kampioen te worden in de 5e klasse. Eerst werd thuis in de Kooy hekkensluiter MTTV 4 met 8-2 vernederd door hattricks van Jan van Dalen en Henk Vermeij en door Arie Nugteren die tweemaal scoorde en samen met Henk het dubbel verloor. Daarna was het wachten op de uitslag van Alblasserdam 3 - Tavernie 1 die beiden ook nog kampioen konden worden.

De laatste balwisselingen werden telefonisch meebeleefd. TTVA 3 stond met 4-5 achter, een verlies betekende promotie voor Papendrecht 8 en met een gelijkspel mocht TTVA 3 het kampioenschap vieren. De slotpartij moest in een vijfde game beslist worden, na 9-10 was Papendrecht 8 nog slechts één puntje verwijderd van promotie, maar het werd 13-11 waarna het gejuich uit Alblasserdam in Papendrecht te horen was.

Vrijdagavond speelden zowel Papendrecht 2 als Papendrecht 3 een thuiswedstrijd en beide teams hadden nog 3 punten nodig om zich te handhaven. De tegenstander van team 2, FRM 1, kon zich theoretisch nog handhaven met een 2-8 overwinning. Al snel was de tussenstand 1-4 voor de bezoekers, doordat alleen Erik van Holten gescoord had. Het dubbel van Erik met Joop Joosten ging naar FRM. Eerst nadat zowel Joop als Erik de 3 punten veilig hadden gespeeld deed Guido Houwing in zijn slotpartij ook nog een positieve bijdrage waardoor een langer verblijf in de 2e klasse gewaarborgd werd.

Op de tafel ernaast maakten Hanno van Sintmaartensdijk (hattrick), Bas van Oers (1x) en Patrick van Vooren (0x maar verdienstelijk scheidsrechter) het minder spannend. Al snel was een voor Papendrecht 3 veilige 3-1 tussenstand bereikt, waarna ontspannen verder gespeeld kon worden. Het uiteindelijke gelijkspel was voor het bezoekende Taverzo 5 voldoende voor promotie naar de 1e klasse.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.