Jeugdselectie TTV Papendrecht verrassend kampioen

30 november 2009
Jeugdselectie TTV Papendrecht verrassend kampioen

PAPENDRECHT - Op Woensdagavond speelde de jeugdselectie een inhaalwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht tegen de selectie van Serve. Theoretisch was het kampioenschap in hun hoofdklasse nog haalbaar, maar dan zou er met dikke cijfers gewonnen moeten worden. En juist deze avond stond Maarten Lagendijk met een flinke griep en hoge koorts achter de tafel. De beide Matthijssen openden beiden met zeer moeizame overwinningen, 7-11 resp. 9-11 in een 5e game. Maarten verloor in 3 games en het dubbel van Van Hoek en Rietveld was niet om aan te zien (2-2). Na een nipte verliespartij in 5 games van M. Rietveld presteerde Maarten het om al zwetend en bibberend toch een tegenstander op de knieën te dwingen al waren er hier wederom 5 games voor nodig (3-3). Matthijs van Hoek won zijn tweede partij waarna voor Maarten in zijn slotpartij toch echt het doek viel (4-4). De slotpartijen van beide Matthijssen werden winnend afgesloten waardoor en toch nog een kleine 4-6 als einduitslag genoteerd kon worden.

Zaterdagmiddag speelde de jeugdselectie de slotpartij van het najaarsseizoen en voor de tweede maal binnen één week was Serve 1 de tegenstander. Voor aanvang van deze match was al bekend dat Shot 2 uit Zwijndrecht onverwacht met 7-3 had gewonnen van Vriendenschaar 1 uit Gouda en nu waren er weer drie kampioenskandidaten. Papendrecht 1 diende echter wel met 8-2 te winnen, elke lagere uitslag was in het voordeel van Shot 2. De spelers van de Papendrechtse jeugdselectie waren zaterdag meer gemotiveerd dan een paar dagen geleden en wilden er nu volledig voor gaan, maar hoe gedreven dan ook, soms valt het balletje anders dan gewenst. Matthijs Rietveld begon met een nederlaag in 4 games, Matthijs van Hoek presteerde het om hetzelfde resultaat in 5 games te halen. 0-2 achterstand en nog een schier onmogelijke opgave om alle resterende partijen te winnen.

Maarten Lagendijk, inmiddels redelijk hersteld van zijn griep, won resoluut zijn openingspartij tegen Jan Slingerland met 12-10, 11-8 en 11-9, waarna beide Matthijssen het dubbel in 4 games veroverden (2-2). De Papendrechters wonnen daarna allen hun tweede persoonlijk duel en met 5-2 demonstreerde Jan Slingerland dat Serve wel degelijk zijn sportieve plicht wilde doen. Gelukkig wist Matthijs de beslissende 5e game positief af te sluiten (6-2). Ook Maarten maakte het nog spannend tegen Niels Slingerland en na 8-11, 9-11, 11-7 en 11-6 speelt hij juist in deze essentiële wedstrijd zijn enige hattrick van dit seizoen (7-2). Aan Matthijs Rietveld de zware taak om de slotpartij tegen Gerard Buitendijk rustig winnend af te sluiten, maar hoe rustig speel je met alle ogen op je gericht?

Na het laatste winnende balletje van Matthijs steeg er een enorm gejuich op in de Kooy, want wat niemand meer voor mogelijk had gehouden was toch nog gepresteerd: promotie van Papendrecht 1 naar de Landelijke C-klasse.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.