Geul heren zwemmen bij Swimcup in Eindhoven.

30 november 2009

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend werd in Eindhoven, in het thuisbad van Pieter van den Hoogenband, de Swimcup Eindhoven gezwommen. Bij deze internationale wedstrijd, gezwommen in het 50 meterbad, kwam een aantal buitenlandse toppers aan de start en daarnaast een groot deel van de zwemtop van Nederland.

Voor de Geul hadden Ivan van Omme, Jasper de Win, Tim Muller en Jesse de Win zich weten te kwalificeren voor deze wedstrijd. Er wordt alleen gezwommen in de categorie dames en heren en ook in de uitslagen wordt geen onderscheid gemaakt in leeftijden. Ivan van Omme, zwemmend in de categorie heren, verscheen alleen aan de start op de 50 rug en wist zijn inschrijfpositie, 21ste, te handhaven. Jeugdzwemmer Jasper de Win kwam uit op vier nummers. Op de 100 vlinder eindigde hij als 38e, dit was ook zijn inschrijfpositie. Op de 100 vrij zwom hij zich 7 plaatsen omhoog ten opzichte van zijn inschrijfpositie, de 50 vlinder leverde hem een 35e  plaats op, ook twee plaatsen hoger dan zijn plaatsing. Op de 50 vrij tenslotte eindigde hij als 43e.

Tim Muller, juniorenzwemmer, zwom op de 50 rug iets onder zijn inschrijftijd naar een 54e plaats, op de 50 vlinder verbeterde hij zijn beste tijd in een 50 meterbad met maar liefst bijna 3 seconden en werd 62e. Op de 50 vrij eindigde hij een fractie boven zijn tijd en handhaafde zijn inschrijfpositie.

Juniorenzwemmer Jesse de Win merkte de gevolgen van een kleine week ziek zijn vooral op de 100 school, na een voortvarend begin kwam hij in de laatste baan toch tekort. De 50 meters verliepen beter: de 50 rug beëindigde hij op plaats 51 en op de 50 vlinder werd hij 66e, met tijden die niet ver boven zijn beste 50 meterbad tijden lagen. Op de 50 school zwom hij naar een 40e plaats en op de 50 vrij zwom hij net iets sneller dan zijn inschrijftijd en behield zo zijn inschrijfpositie.

De jongste zwemmers van de Geul, de minioren, zwommen vorig weekend de Speedo Clubmeet, een wedstrijd waarbij alle verenigingen uit de kring Rotterdam aanwezig zijn met een ploeg jonge zwemmers en waarbij het vooral gaat om de totaalscore van de hele ploeg. Individueel werd er ook een aantal goede tijden neergezet en er werden 16 persoonlijke records geklokt. Uitschieter was Kevin Tittel, die op de 50 vrij ruim 10 seconden van zijn beste tijd afzwom.

Sofia de Graaf zwom naar een mooie derde plaats op de 50 rug, op de 50 school tikte ze als vierde aan. Esmee Roodenburg haalde een vierde plaats op de 50 vrij. Dané van Wijngaarden was zowel op de 50 rug als op de 50 vrij in de categorie minioren 3 en 4 alle concurrentie te snel af.

In de categorie minioren 6 was er een mooie vierde plaats voor Bas van Middelkoop op de 50 vlinder, Max Muller herhaalde deze prestatie op de 100 vrij. Het Geulteam met Bas van Middelkoop, Britt Jansen, Ben Muller en Kirsten Kuntz legde op de 4x50 vrij estafette beslag op de vijfde plaats. Na telling van alle punten bleek het team van de Geul op de twaalfde plaats te zijn geëindigd.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.