Veel kinderverdriet tijdens inenting

27 november 2009
Veel kinderverdriet tijdens inenting

PAPENDRECHT - Op vrijdag 27 november vonden de eerste vaccinaties plaats van kinderen in de leeftijd tussen zes maanden en vier jaar tegen de Mexicaanse groep in sporthal De Donck. Zo'n 4800 kinderen waren opgeroepen uit Papendrecht, Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Oud-Alblas. Om 15.00 uur waren er ruim 2000 geweest.

Het inenten gebeurde door medewerkers van de GGD en consultatiebureaus. Een aantal studenten van het Davinci College verleende allerlei hand-en-spandiensten.
Burgemeester de Bruin was ook even aanwezig en liet zich uitgebreid informeren.
Toevallig was vandaag wel in het nieuws dat er in Nederland voor het eerst een daling van het aantal ziekenhuisopnamen met Mexicaanse griep zijn, dus de griep lijkt alweer over het hoogtepunt heen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.