Uniek doorkijkje in nieuw theater

26 november 2009

PAPENDRECHT - Een uniek 'doorkijkje' in het theater in aanbouw.  Dat kreeg de verzamelde pers woensdagmiddag voorgeschoteld.

"Dit is een moment in de bouw dat niet meer zal terugkomen", legt Erik Groeneweg, directeur van Theater De Willem uit wanneer hij de stalen trappen beklimt richting de technische bruggen. Omdat de wanden nog niet volledig dichtgemaakt zijn, schijnt nu nog voldoende daglicht naar binnen. Daardoor is het project fotogeniek.

De bouw loopt overigens volgens schema. Nadat wethouder André Vogel op 4 september de sloop mocht starten, werd er voortvarend gewerkt aan een project waarover al decennia lang gesproken is in Papendrecht. Nooit kwam het tot een definitieve beslissing, laat staan dat er daadwerkelijk iets gedaan werd. Daarom beaamt André Vogel dat hij dit project als een coryfee beschouwt in zijn wethoudersbestaan. "Natuurlijk heb je allemaal deskundige mensen om je heen met wie je dit project samen doet, maar ik heb het voorrecht om dit in 'mijn' periode te realiseren."

Het is de bedoeling dat het gebouw op 18 juni 2010 wordt opgeleverd. De eerste theatervoorstellingen kunnen dan in het nieuwe seizoen plaatsvinden in het nieuwe theater.

"De voorstellingen van dit seizoen, die in De Lage Waard en Interval plaatsvinden, lopen goed. Er zijn lagere bezoekersaantallen, maar dat komt misschien ook wel door de recessie. Dat weten we niet precies. Voor het komende seizoen plannen we weer gewoon bijna honderd voorstellingen."

Foto: Het nieuwe theater in aanbouw, met links het tien meter brede podium.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.