De “Hof van Eden” in de Oostpolder

25 november 2009
De “Hof van Eden” in de Oostpolder

PAPENDRECHT - Ieder jaar telt Tuincentrum Papendrecht 70.000(!) bezoekers. Wie rondloopt door deze Papendrechtse Hof van Eden begrijpt waarom.

Lopend door “het groen”, op weg naar eigenaar Ton Verdooren, ontmoet ik Mark de Korte. Hij is één van de twaalf  medewerkers. Na een open sollicitatie, in 2005, is Mark bij het tuincentrum in dienst gekomen. Mark vindt het erg leuk werk, met name het zelfstandig vormgeven van zijn afdeling. “Vooral de Kerst en het voorjaar zijn erg leuk. Ik heb het hier erg naar mijn zin.“


Even later vertelt Ton Verdooren dat de betrokkenheid van zijn medewerkers erg groot is. Zijn bedrijf is al maanden zwaar getroffen door de heersende griep, waardoor hij gemiddeld 25% van het personeel moet missen. “Samen vangen we het gelukkig goed op en zo nodig komt men ‘s avonds terug. Daar ben ik erg blij mee.”
Tijdens “de wandeling” door het keurig verzorgde en ruim opgezette complex zie ik ondermeer prachtige planten heesters, bomen en een wand vol bloembollen. “Kerstbomen, échte en kunstbomen, komen daar straks bij.

Kees Verdooren, de vader van Ton,  is kweker en weet alles van de verzorging van planten en bomen. Opa Toon, de inmiddels overleden grootvader van Ton, begon enkele decennia geleden met de verkoop van kamerplanten. Ton’s eerste verkoopactie was de introductie, in de toenmalige kas, van een wand met  tuingereedschappen. Dat bleek een schot in de roos. Mede dankzij het verkoopsucces kreeg hij van zijn vader het  vertrouwen en heeft hij na het behalen van de benodigde papieren, de zaak uitgebouwd tot haar huidige omvang. 

 Bij het Tuincentrum Papendrecht is ook een grote afdeling met dieren zoals konijnen, vissen en vogels en er is een breed assortiment dierenvoeders en dierenbenodigheden.


Wie het gezellig in huis wil maken kan bij Tuincentrum Papendrecht zijn/haar hart ophalen. Er is een afdeling waar trendy en stijlvolle artikelen zoals vazen, potten, lijsten en kussens verkocht worden. Momenteel is er een speciale sfeervol ingerichte, Kerstafdeling.

Een voorproefje bij u thuis? Het Tuincentrum Papendrecht heeft een bijzonder mooie website, met ondermeer veel, schitterende foto’s, tuintips én praktische in formatie: www.tuincentrumpapendrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.