VVD Papendrecht op naar verkiezingen met fractieleider Korteland

24 november 2009
VVD Papendrecht op naar verkiezingen met fractieleider Korteland

PAPENDRECHT - De fractie van de VVD in Papendrecht gaat de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 in onder aanvoering van fractieleider Richard T.A. Korteland. ‘Comfortabel wonen, werken, sporten, recreëren en winkelen in Papendrecht staan centraal’, stelt Korteland. ‘We zetten ons de komende periode dan ook weer in voor alle onderwerpen die hieraan bijdragen en doen er alles aan om de wensen van de inwoners van Papendrecht te vertalen naar daadwerkelijk uitvoering van plannen. Momenteel leveren we bijvoorbeeld onze bijdrage aan beter parkeerbeleid door de wensen van onze inwoners professioneel te onderzoeken.’

Richard Korteland werkt sinds afronding van zijn studie accountancy in Rotterdam als consulent bij een landelijk opererend adviesbureau. Hij woont samen in de Oostpolder in Papendrecht, is sinds zijn negentiende lid van de VVD en is met de leeftijd van dertig jaar het jongste raadslid en de jongste
fractievoorzitter in de gemeenteraad van Papendrecht. Onder zijn leiding is de fractie de afgelopen periode uitgegroeid tot een jonge, hechte en ambitieuze club.

‘Ik kom uit een liberaal nest en voelde me al vroeg betrokken bij de samenleving waar ik deel van uitmaak’, vertelt hij over zijn politieke interesse. ‘Daarbij ben ik nieuwsgierig en kritisch. Ik werd dan ook al snel lid van de VVD en werd gekozen in de gemeenteraad. Als volksvertegenwoordiger stel ik de belangen van inwoners in het gemeentelijk beleid centraal. Dat betekent vooral luisteren naar onderwerpen die Papendrechters, maatschappelijke organisaties, het lokale bedrijfsleven en mijn collega’s in de fractie belangrijk vinden. Gezamenlijk bepalen we vervolgens onze standpunten om ze daarna zo duidelijk mogelijk uit te dragen en ervoor te zorgen dat deze terug zijn te zien in uitvoering van gemeentelijk beleid. Natuurlijk zijn we aanspreekbaar op onze keuzes en ons optreden in de lokale politiek in het algemeen. Integriteit en stabiliteit staan voorop. Verder vind ik het als fractieleider belangrijk bruggen te bouwen, dus contacten te onderhouden en het bij elkaar brengen van zoveel mogelijk inwoners, organisaties en natuurlijk de andere fracties in de Papendrechtse politiek. Zodat we ook in de komende raadsperiode – van 2010 tot en met 2014 – samen werken aan het beste voor alle Papendrechters.’
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.