Algemeen Sociaal Fonds Papendrecht weer actiever

23 november 2009

PAPENDRECHT - Het Algemeen Sociaal Fonds Papendrecht (ASFP) gaat,  na enige tijd van betrekkelijke onvindbaarheid, weer actiever aan de weg timmeren. Het ASFP verleent waar nodig, aan inwoners van Papendrecht, financiële hulp bij tijdelijke problemen. Deze hulp kan nodig zijn bij geheel onverwachte uitgaven waar mensen soms voor komen te staan. Bijvoorbeeld: het zoveelste apparaat begeeft het terwijl je van een minimum inkomen moet rondkomen, noodgedwongen verhuizing of een hoge uitgave als gevolg van langdurige ziekte.

Iedere aanvraag wordt zorgvuldig bekeken, snel beoordeeld en aangepakt. Natuurlijk wordt er ook gekeken of er een ander vangnet bestaat waar de hulpvraag eerder thuis hoort. In zo’n geval wordt er doorverwezen.

Het ASFP is in 1999 opgericht als samenwerkingsverband tussen Papendrechtse kerken en de gemeente Papendrecht.  Doordat na elkaar enkele bestuursleden wegvielen en de gemeentelijke sociale dienst opging in een drechtstedelijke structuur raakte het ASFP uit beeld.

Nu heeft de gemeente organisatorisch meer afstand genomen, maar participeert nog wel in de financiële mogelijkheden.

Bij het hernieuwde initiatief participeren nagenoeg alle Papendrechtse kerken. De hulp wordt verleend zonder aanzien des persoons en iedere Papendrechter kan deze aanvragen.

Het is geen eenvoudige zaak om te weten waar noden zijn en waar hulp geboden dient te worden. Mensen lopen nu eenmaal niet graag te koop met hun problemen. Er is een begrijpelijke gêne om zelf de hulpvraag te stellen, maar het is volstrekt veilig om deze bij het ASFP neer te leggen. Kent u iemand die in financiële nood verkeert en wellicht dringend hulp nodig heeft, schroom niet en meldt hem of haar aan. Er is een absolute geheimhoudingsplicht. Uit zorgvuldigheid vindt er een toetsing van de financiële situatie plaats.

Een aanvraag kan zelf worden ingediend, maar het kan ook via Rivas, SWOP, woningbouwvereniging, stichting MEE, voedselbank, diakoniën en huisartsen. Het aanvraagformulier is ook te downloaden via de website: www.asfpapendrecht.nl. Het postadres van het ASFP is Postbus 1251, 3350 CG Papendrecht.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.