Drechtstreek uit de beker

23 november 2009
Drechtstreek uit de beker

PAPENDRECHT - Zaterdag moest Drechtstreek in het bekerduel zijn meerdere erkennen in de zondag derde klasser TEC uit Tiel. De 4-2 nederlaag viel wel wat geflatteerd uit want na een sterke eerste helft van TEC, waarin vooral de individuele klasse van een aantal spelers opviel, nam Drechtstreek in de tweede helft het initiatief volledig over.

In de eerste helft waren het twee doelpunten van Albert van Velzen en Lloyd Bron die de 2-0 op het bord brachten.  Drechtstreek doelman Geert Jansen had heel werk en hij verrichtte een flink aantal uitstekende reddingen. Na de rust bleek Drechtstreek zich goed te kunnen revancheren want in de 55ste minuut scoorde Maarten Vink de 2-1. Kort daarna leek het direct 2-2 te worden maar de keiharde kogel van Peter van de Merwe werd door de geroutineerde TEC doelman uitstekend tot hoekschop verwerkt. Ook Ricardo Heerebrand leek de gelijkmaker op zijn schoen te hebben maar ook zijn poging mislukte. In de 65ste minuut was het Arian Nieuwkoop, die net de plaats had ingenomen van Wesley Wolst, die de gelijkmaker op het bord bracht.  Nog geen minuut later scoorde dezelfde Nieuwkoop zelfs de 3-2 maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wist TEC toe te slaan via een hard ingeschoten vrije trap van opnieuw Albert van Velzen: 3-2. Kort voor het eind tastte Geert Jansen volkomen mis op een hoge bal waardoor de eindstand op 4-2 werd bepaald.

Trainer /coach Jan Kroos keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: “Op zich is het natuurlijk geen schande om van zo’n technisch vaardige ploeg te verliezen maar we waren in de tweede helft wel erg dicht bij een overwinning. De ploeg heeft het prima gedaan maar het bekeravontuur is helaas voorbij”.

Na de nederlaag was er ook nog goed nieuws voor Drechtstreek. Medekoploper WNC verloor in Zwijndrecht verrassend zijn inhaalwedstrijd tegen Groote Lindt met 2-1. Dat betekent dat de Drechtstreek nu na tien wedstrijden met één punt voorsprong op Pelikaan de leiding heeft in de derde klasse C. Komende zaterdag wacht thuis de laatste wedstrijd uit de eerste competitiehelft tegen MVV’58 uit Meteren.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.