TTV Papendrecht bedwingt koploper

23 november 2009
TTV Papendrecht bedwingt koploper

PAPENDRECHT - Al kunnen de spelers van Papendrecht 1 zich niet handhaven, zonder slag of stoot wensen ze zich toch niet over te geven in de hoofdklasse. Vrijdagavond ontving de seniorenselectie koploper Docos 2 uit Leiden en al snel kwam het team met 0-2 achter. Eddy van Weelde en Jeffrey de Bosscher verloren hun openingspartij, weliswaar wensten beiden pas te capituleren in de 5e game. Winnie van Rooy profiteerde daarna juist weer van een 5e game door deze met 11-7 winnend af te sluiten en meteen daarop samen met Eddy het dubbelpunt te veroveren.

De 2-2 muteerde daarna naar 2-4 doordat Jeffrey en Eddie opnieuw hun partij verloren en wederom stelde Winnie daar een winstpartij tegenover met de opvallende resultaten 11-7, 15-17, 11-1, 10-12 en 14-12. Geheel in lijn van zijn laatste wedstrijden wist Jeffrey ook deze avond een partij te winnen waardoor de tussenstand weer gelijkgetrokken werd naar 4-4. In zijn slotpartij deed Winnie wat hij van tevoren ook beloofde, hij won zijn derde partij, weliswaar weer in een 5e game met minimaal verschil, maar hattrick is hattrick.

Jammer dat Eddy zijn uitstekende prestaties van de eerste seizoenswedstrijden niet kan handhaven, vrijdagavond bleef hij voor het eerst dit seizoen met lege handen. Zijn slotpartij werd in 5 games verloren zodat er een 5-5 op het wedstrijdformulier verscheen. Met dit resultaat blijft Papendrecht 1 weliswaar in de degradatiezone maar heeft het team er wel aan meegewerkt dat de Leidse bezoekers de koppositie moeten afstaan aan Taverzo 2 dat juist a.s. zaterdag thuis in de laatste wedstrijd tegen Papendrecht 1 het kampioenschap kan gaan vieren.

Op de tweede tafeltennistafel speelde Papendrecht 2 vrijdagavond een nipte 6-4 winstpartij op degradatiekandidaat De Repelaer 1. Joop Joosten, Guido Houwing (beiden 2x) en Adino Bosch (1x) dienden allen de meerdere te erkennen in de onverslaanbare Wim Muit, maar verder waren er weinig problemen. Joop en Guido wonnen het dubbel en alleen Adino stond nog een puntje af aan John v.d. Draai. Het ziet er naar uit dat Papendrecht 2 zich net zal handhaven in hun 2e klasse.

In de andere 2e klasse ervaart Papendrecht 3 dit najaar een van de vreemdste seizoenen ooit. Na de achtste competitiewedstrijd stond het team op de 5e plaats in de degradatiezone, na een dikke 2-8 overwinning vrijdagavond staat het team ineens op de 2e plaats. Immers, de concurrentie in deze klasse is ongekend en het verschil in punten tussen de verschillende verenigingen is miniem. Team 3 had vrijdag de punten dan ook hard nodig en gelukkig speelde Hanno van Sintmaartensdijk weer eens onbevangen een hattrick en veroverde hij samen met Bas van Oers het vaak zo belangrijke dubbelpunt.

Bas revancheerde zich vrijdagavond in Leiden tegen Docos 5 volledig van zijn wanprestatie de week er voor. Nu voegde Bas -net zoals teamgenoot Willem-Jan Lindhout- 2 punten toe aan de uitslag. Weliswaar staat Papendrecht 3 nu 2e met 48 punten uit 9 wedstrijden, het verschil met 2 kandidaat-degradanten is evenwel slechts twéé punten ! De slotpartij a.s. vrijdag thuis in de Kooy heeft voor team 3 een lichtpuntje: de bezoekers van Taverzo 5 hebben aan één enkel puntje genoeg om het seizoen met het kampioenschap te bekronen, wellicht blijven er dan nog genoeg punten aan de strijkstok hangen voor Papendrecht 3 ?

Meer nieuws: www.ttvpapendrecht.nl
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.