Drechtstreek verslaat DFC

16 november 2009
Drechtstreek verslaat DFC

PAPENDRECHT - In een sportieve en attractieve wedstrijd, geleid door de uitstekende scheidsechter Van der Meer uit Terneuzen, heeft Drechtstreek zijn koppositie in de derde klasse C kunnen handhaven. Naaste concurrent WNC verspeelde tegen De Alblas punten en kan na de inhaalwedstrijd komende zaterdag tegen Groote Lindt wel op het zelfde aantal wedstrijdpunten komen als Drechtstreek.

Vanaf de beginsignaal ging Drechtstreek geconcentreerd en fel de strijd aan. Het aanvallende spel drong DFC terug in de verdediging en de schaarse uitbraken van de Dordtenaren werden goed opgevangen door de sterk opererende defensie van Drechtstreek. De druk op het doel resulteerde in de 35ste minuut in 0-1 doordat doelman Danny Peters, gehinderd door een eigen speler, de bal achter zich zag verdwijnen. Het doelpunt kwam op naam van Ricardo Heerebrand omdat hij de bal het laatste tikje over de doellijn gaf.

Ook in de tweede had Drechtstreek het betere van het spel en zette het DFC onder druk. Een vrije trap van Stefan Jonkman spatte op de lat en enkele andere aanvallen eindigden in de handen van de DFC goalie. In de 60ste minuut werd een bal van voor het doel van DFC teruggelegd op Maarten Vink die van net buiten het strafschopgebed keihard de 0-2 inschoot.

Nog geen drie minuten later was de lange Dordtse spits Marvin Hooplot goed voor een tegengoal maar Drechtstreek liet zich daardoor niet uit zijn concentratie halen en bleef de aanval zoeken. DFC bleef onder druk staan en het moest zijn betere erkennen in Drechtstreek, zeker toen Peter van de Merwe halverwege de tweede helft ook nog de 1-3 inkopte op aangeven van Stefan Jonkman.

Coach Jan Kroos  was uiteraard zeer tevreden over het behaalde resultaat: “De ploeg heeft vandaag terecht gewonnen; ik ben zeer tevreden over de inzet van de jongens. Alle linies waren scherp en dan zie je aan het goede spel dat we niet voor niets zo hoog op de ranglijst staan”.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek in de bekercompetitie uit tegen zondag derde klasser TEC in Tiel. De week daarna wacht de thuis de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft tegen MVV’58 uit Meteren.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.