Degradatie dreigt voor seniorenselectie TTV Papendrecht

16 november 2009
Degradatie dreigt voor seniorenselectie TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - Het is zo goed als zeker dat de seniorenselectie van de TTV Papendrecht al na één seizoen hoofdklasse weer terug zal keren naar de 1e klasse. Vrijdagavond trachtte Papendrecht 1 het verschil met Treffers 3 te verkleinen, maar in Roelofsarendsveen werd het verschil juist groter, mede doordat best man Eddy van Weelde maar één overwinning boekte. Richard Steenhuisen verraste nog met 2 zeges, maar beiden leverden het dubbelpunt in.

Als derde speler fungeerde ditmaal invaller Erik van Holten, de spelbepaler van Papendrecht 2. Maar hoezeer Erik ook zijn best deed, om op een niveau van 2 klassen hoger ook nog eens overwinningen te scoren is ook voor hem een schier onmogelijke opgave. Na de 7-3 nederlaag is het verschil met middenmotor Treffers 3 opgelopen tot 8 punten en met de 2 resterende partijen tegen de no.’s 1 en 2 van de poule in het vooruitzicht kan de degradatiezone niet meer ontstegen worden.

Met zijn eigen team speelde Erik van Holten maandagavond in Delft tegen de koploper in de 2e klasse Phoenix 2 een kleine, maar niet onredelijke nederlaag. Zowel Erik als zijn teammaten Guido Houwing en Adino Bosch scoorde één overwinning op dezelfde tegenstander Ming Cheung. Guido en Erik wonnen er ook het dubbel voor Papendrecht 2. Door het verlies beperkt te houden is handhaven in deze 2e klasse nog altijd mogelijk.

Papendrecht 3 ontving vrijdagavond in de Kooy Shot 6 uit Zwijndrecht, een van de titelkandidaten in deze 2e klasse. Na een wisselvallige competitiestart lijkt Hanno van Sintmaartensdijk inmiddels het juiste ritme te pakken te hebben, opnieuw scoorde hij 2 overwinningen en pakte hij met Bas van Oers het dubbel.

Echter nu was het Bas die op ongelukkige wijze deze week met lege handen bleef. In al zijn partijen waren de gameverschillen weliswaar miniem, maar bleef het dubbeltje aan de verkeerde kant vallen. Ook Willem-Jan Lindhout speelde niet vrijuit, pas in zijn slotpartij na 2 nipte 11-9 games, wist hij met 11-2 Kevin Scholten een puntje af te dwingen. Om degradatie te ontlopen zal team 3 a.s. vrijdagavond in Leiden tegen lantaarndrager Docos 5 flink uit moeten halen, want in de slotwedstrijd daarna wacht de kampioenskandidaat Taverzo 5.

De jeugdselectie benutte de vrije speelweek voor een inhaalwedstrijd tegen HBM Taveri 1 en hoopte zich te revancheren op een eerder geleden 6-4 nederlaag. Wellicht was er enig thuisvoordeel, want in de Kooy lukte het Matthijs Rietveld, Maarten Lagendijk en Matthijs van Hoek wel om over de Ridderkerkers te zegevieren.

Eerst ging de wedstrijd nog gelijk op, zo verloor Rietveld de openingspartij en trok Van Hoek de stand daarna vrij eenvoudig weer recht. Ook Maarten verloor zijn eerste partij (8-11 in de 5e game) waarna beide Matthijssen met een gewonnen dubbel de stand weer gelijk trokken. Maar toen ook Matthijs van Hoek een punt aan een bezoeker liet, vond Papendrecht 1 het welletjes en na deze 2-3 werden alle resterende partijen in winst omgezet.

Na deze 7-3 blijft er uitzicht op een hoge eindrangschikking in deze promotieklasse. Een gunstige uitslag van de inhaalwedstrijd op 25 november a.s. bij Serve 1 kan aan dat streven een belangrijke bijdrage leveren.

Meer nieuws: www.ttvpapendrecht.nl
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.