Tweede ronde Eon-zwemcompetitie voor de Geul

16 november 2009

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vertrok een grote groep zwemmers van de Geul naar Barendrecht om daar de tweede ronde van de Eon-zwemcompetitie te zwemmen. De eerste ronde was wat minder succesvol verlopen doordat er door de nieuwe regelgeving van de KNZB m.b.t. de opstelling wat punten gemist werden.

De zwemmers waren vastbesloten dit tijdens deze tweede wedstrijd recht te zetten en ze slaagden goed in hun opzet. Er werden 24 individuele medailles veroverd en 45 persoonlijke records gezwommen. Het PR record van de dag was voor Diane Vink, die op de 100 wissel 21 seconden van haar beste tijd afzwom, en ook de tijdsverbetering van Rob van Leeuwen op de 100 vlinder, ruim 18 seconden, mag wel vermeld worden.

De middag begon met de 4x100 vrij voor heren. Deze afstand werd door het Geulteam met Jasper de Win, Ivan van Omme, Jeroen van Dijk en Wouter de Win met overmacht gewonnen. De 4x50 wissel voor meisjes senioren werd door Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee, Eline Molle en Djamari Oetringer afgesloten met een derde plaats.

In de categorie minioren 4 zwom Dané van Wijngaarden naar het goud op de 25 vrij, het brons ging naar Esmée Roodenburg. Op de 50 school was er zilver voor Sofia de Graaf. Bas van Middelkoop pakte zilver op de 100 wissel en goud op de 50 vrij bij minioren 6. Ben Muller tikte als derde aan op de wissel en als tweede op de vrij. In de categorie meisjes junioren 1 veroverde Sabrina de Graaf tweemaal zilver op de 100 wissel en de 50 vrij.

Jesse de Win ging met twee gouden medailles naar huis; in de categorie junioren 2 tikte hij op de 100 school en de 100 rug als eerste aan. Zijn 1.09.69 op de rug betekende een aanscherping van zijn eigen clubrecord op deze afstand onder de 13 jaar en was ook meteen goed voor het clubrecord onder de 14 jaar. Bij de meisjes zwom Djamari Oetringer naar zilver op de 100 school.
Tim Muller pakte bij junioren 4 het zilver op de 100 vlinder en het brons op de 100 vrij. Bij de meisjes was er brons voor Eline Molle op de 100 vlinder en voor Chadassa Mannee op de 100 vrij.

In de categorie jongens jeugd tikte Jasper de Win zowel op de 100 school als op de 200 wissel als eerste aan. Op de school pakte Bas van den Sigtenhorst het brons, op de wissel was er zilver voor Jeroen van Dijk.

De heren moesten twee maal 200 meter afwerken; de 200 vrij leverde Wouter de Win een zilveren medaille op en het brons ging naar Ivan van Omme. Op de 200 rug waren de rollen omgedraaid: zilver voor Ivan en brons voor Wouter.
De afsluitende estafettes verliepen succesvol voor de Geul. Max muller, Jesse de Win, Thomas Verhoeven en Yaro Roodenburg legden beslag op de eerste plaats bij de 4x50 wissel en ook Ben Muller, Sabrina de Graaf, Bas van Middelkoop en Iris van Valen sloten hun 4x50 vrij estafette winnend af.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.