Supertalent wil record breken in schaaksimultaan

12 november 2009

PAPENDRECHT - Anish Giri, de 15-jarige schaakkampioen die vrijdagavond (20 november) in Papendrecht een simultaan speelt tegen 25 tegenstanders, wil op die avond zijn persoonlijk record verbeteren.

"Ik heb nog niet zoveel ervaring met het geven van simultaans. Het hoogste aantal tegenstanders tot nu toe was 21. Ik speel nu dus tegen 25 mensen. Wat ik leuk vind, is dat schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam ook een aantal jonge talenten uit de regio heeft uitgenodigd. Ik denk dat daarmee op een goede manier promotie wordt gemaakt voor de schaaksport", aldus het in Rijswijk wonende supertalent.

Het evenement in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat in Papendrecht is voor iedereen gratis toegankelijk. De aanvang is 19.00 uur. Giri zal minimaal drie uur nodig hebben, al zal hij zelf het tempo zo hoog mogelijk houden om zijn opponenten zo weinig mogelijk bedenktijd te gunnen. "Ik wil bovendien een beetje bijtijds thuis zijn, omdat ik de volgende dag een competitiewedstrijd moet spelen voor mijn vereniging", aldus Giri.

In de kleine zaal van het Denksportcentrum worden drie partijen van de simultaan op grote borden nagespeeld. Desirée Hamelink, één van de sterkste vrouwelijke speelsters in Nederland, zal commentaar geven. Ook de toeschouwers kunnen zich laten horen, als ze denken slimme zetten te zien. In de kleine zaal is ook een schaakexpositie ingericht en er is een loterij waarmee prachtige schaakboeken zijn te winnen. Ook met het oplossen van een schaakprobleem is een prijs te winnen.

De jubileumactiviteiten worden zaterdag (21 november) voortgezet met toernooien voor jeugd en senioren in de ochtend, aanvang 10.00 uur. 's Middags kan vanaf 13.30 uur simultaan worden gespeeld tegen Desirée Hamelink, terwijl de jeugd het kan opnemen tegen Sinterklaas. Die zal voor deze gelegenheid waarschijnlijk zijn mijter vervangen voor een werkpet. Voor al deze activiteiten geldt: gratis toegang en gratis deelname.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.