Winnaars taartenwedstrijd bibliotheek bekend

10 november 2009
Winnaars taartenwedstrijd bibliotheek bekend

PAPENDRECHT - De jury heeft zich dinsdag vol enthousiasme gebogen over de 80 finalisten van de taartenwedstrijd die uitgezet was door BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost onder de basisscholen.

 

De jury, bestaande uit Klaas van Bakkerij  ’t Stoepje in Papendrecht,  Jeska Versteegen, kinderboekenschrijfster en illustratrice van onder andere Een koekje bij de thee en Marijke van der Hoff, regiodirecteur van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost, was onder de indruk van alle ingeleverde taarten. Bij de uiteindelijke selectie is niet gekeken naar de namen en locaties van de scholen.

De winnaars zijn:

De taart voor Rintje:
Groep 1-2 van de El Boukhari uit Leerdam
Opmerkingen jury: een heerlijke luchtige feestelijke grote taart waar je zo in zou willen bijten. Hij springt er uit. Er is duidelijk met veel plezier door alle kinderen aan gewerkt.  Leuk dat er veel verschillende technieken zijn gebruikt. Er  is geknipt, getekend, geplakt en gekleid.

De kinderen van groep 1 en 2 krijgen tijdens de Nationale Voorleesdagen (20-30 januari 2010) een voorleespakket en een voorleesontbijt aangeboden.

De taart voor Kikker:
Groep 3-4 van de Eben Haezer in Groot Ammers
Opmerkingen jury: Wat een verrassing voor kikker, deze vliegjestaart. Dit is een taart die kikker heerlijk zou vinden. Heel origineel bedacht en mooi verzorgd.

Deze groep 3 en 4 krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek “Een koekje bij de thee” van illustratrice en schrijfster Jeska Versteegen aangeboden, inclusief een high tea in de klas.

De taart voor Meester Jaap:
Groep 5-6 van de Prins Wilhelmina School in Lexmond
Opmerkingen jury: Deze taart doet bakker Jaap meteen denken aan een Indonesische spekkoek. De taart is laagje voor laagje opgebouwd. Ieder kind heeft een eigen laagje gemaakt. De jury vond het een heel origineel idee om iedere laag een samenvatting van een verhaal van meester Jaap te laten zijn of een gedicht. Op deze manier is er echt aandacht aan de boeken besteed.

De kinderen krijgen een workshop aangeboden van Jeska Versteegen.

De taart voor Geronimo Stilton:
Groep 7-8 van de Eben Haezer in Groot Ammers

De jury zag dat er met veel aandacht door de kinderen aan deze taart was gewerkt. De jury vond deze voetbal/kaastaart heel creatief bedacht en mooi uitgewerkt. Ook waren er complimenten voor het verschillende materiaalgebruik. Hij past precies bij het deel De Voetbalkampioen, over FC Tornado tegen Ratjax.

De kinderen van groep 7-8 krijgen  De Choco-Express  (een chocoladefontein) van Di Chocol0 in de klas.

Een extra prijs voor de meest creatieve taart gaat naar  groep 7/8 van de  Ichthusschool Hardinxveld-Giessendam.  Een prachtig gatenkaasbouwwerk van piepschuim met in de gaten weer van alles te zien. De bakker regelt voor alle leerlingen van de klas een zoete verrassing.
BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost feliciteert alle winnaars van harte en wil alle deelnemers die meegedaan hebben, bedanken voor de prachtige inzendingen. De taarten komen zo snel mogelijk weer terug op school!

Daarnaast wil het BibliotheekNetwerk ook bakkerij het Stoepje heel hartelijk bedanken voor de sponsoring en de enthousiaste deelname aan dit project.

NB: Taartenwedstrijd
Iedere basisschool heeft tijdens de kinderboekenweek van de bibliotheek een lege, witte taartdoos en een uitnodiging om de taart te maken die hierin past, ontvangen. Alle groepen hebben een taart gemaakt voor een hoofdpersoon van een boek. De bibliotheek heeft boeken met die hoofdpersonen bij de school afgeleverd.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.