Twitteren en sms-en over samen werken aan veiligheid

10 november 2009

DRECHTSTEDEN - Inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid worden uitgenodigd donderdag 19 november tussen 13.30 uur en 15.00 uur via internet mee te discussiëren tijdens een bijeenkomst over veiligheid voor gemeente, justitie en politie. Zij komen die dag tijdens de Regionale Veiligheidsdag bijeen om te spreken over het betrekken van burgers bij het bevorderen van veiligheid en de mogelijkheden die nieuwe media, zoals internet en de mobiele telefoon, in dit kader bieden.

Om zoveel mogelijk inwoners van de regio bij de discussie te betrekken wordt de bijeenkomst live via internet uitgezonden op www.burgerparticipatie2-0.nl. Via Twitter en SMS kunnen burgers direct hun reactie geven, vragen stellen en over het onderwerp mee discussiëren.
De snelle ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media bieden tal van mogelijkheden om als burgers en gemeente, politie en justitie met elkaar in contact te komen en samen te werken aan de veiligheid in de regio. Tijdens de Regionale Veiligheidsdag wordt besproken welke mogelijkheden dit zijn en welke nieuwe manieren er zijn om als burger actief betrokken te worden bij veiligheidsvraagstukken.

De bijeenkomst wordt bijgewoond door onder meer voorzitter van de Veiligheidssociëteit burgemeester J.F. Koen, plaatsvervangend korpschef G. Th. den Uyl, hoofdofficier G.P. van de Beek, bestuurders van verschillende gemeentes en diverse medewerkers openbare orde en veiligheid, beleidsmedewerkers en wijkagenten.

Programma
13.30 uur Pieter Tops, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en lid van het College van Bestuur van de Politieacademie over nieuwe manieren om burgers actief bij veiligheidsvraagstukken te betrekken en wat te doen als burgers zelf het initiatief nemen.|

14.00 uur Vincent Everts, trendwatcher, gaat in op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media en de mogelijkheden die deze bieden om burgers en overheid met elkaar in contact te brengen.

14.30 uur Discussie met aanwezigen in de zaal
Gedurende de twee voordrachten en de discussie worden inwoners van de regio in de gelegenheid gesteld de bijeenkomst via internet live te volgen en via Twitter en SMS mee te discussiëren en vragen te stellen. Burgers kunnen een Twitter- of SMS-bericht sturen dat op een scherm voor de aanwezigen in de zaal zichtbaar is. Door de sprekers en aanwezigen zal vervolgens via een webcam op de reacties en vragen gereageerd worden. Uiteraard kunnen ook andere Twitteraars en SMS-ers op de vraag of opmerking reageren.
Burgers die geïnteresseerd zijn om de bijeenkomst live te volgen kunnen terecht op www.burgerparticipatie2-0.nl. Hier is tevens te zien hoe via Twitter en SMS kan worden gereageerd.

Veiligheidssociëteit Zuid-Holland-Zuid
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Veiligheidssociëteit Zuid-Holland-Zuid. De sociëteit, met als voorzitter J.F. Koen, burgemeester van de gemeente Zederik, is een regionaal platform veiligheid. De sociëteit heeft als doel de partners in veiligheid enthousiast te maken om lokale veiligheidsproblemen gezamenlijk aan te pakken. In dit kader wordt eens per twee jaar een Regionale Veiligheidsdag georganiseerd om kennis en ervaringen te delen. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidssocieteit-zhz.nl.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.