Drechtstreek herstelt zich

09 november 2009
Drechtstreek herstelt zich

PAPENDRECHT - Na de slechte resultaten van een week eerder tegen WNC herstelde Drechtstreek zich in de  thuiswedstrijd tegen Dubbeldam door met 2-1 te winnen. Vooral in de eerste helft had Drechtstreek het betere van het spel. Al in de derde minuut van de wedstrijd werd een vrije trap van Stefan Jonkman doorgekopt door Peter van de Merwe en door Martijn de Jong met het hoofd tegen de touwen gewerkt (1-0).

Enkele mintuten later juichte iedereen voor 2-0 maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend aanvallen van de keeper. Het duurde tot aan de 16e minuut voor de 2-0 werd aangetekend. Op aangeven van Martijn de Jong was het deze keer Peter van de Merwe die de bal keihard in de verre hoek van het Dubbeldam doel kopte.

In de rest van de eerste helft had de goed keepende Dubbeldam doelman Marlon Huijser veel te doen want de aanvallen van Drechtstreek waren wel talrijk maar niet effectief. 

Na de rust kwam Dubbeldam fel terug en creëerde het enkele goede kansen, vooral uit dode spelmomenten. Drechtstreek doelman Unal Mutus moest enkele goede reddingen verrichten om een tegentreffer te voorkomen. Toen het er kort voor het eind van de wedstrijd op leek dat de eindstand van 2-0 wel bereikt zou worden, werd een bal in het strafschopgebied van Drechtstreek geraakt door de hand van Bobby Erkelens.

Dat was reden voor scheidsrechter Venmans om de bal op de stip te leggen. Ali Sedeghat verzilverde de strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.

Doordat de wedstrijd van koploper WNC tegen Groote Lindt werd afgelast staat Drechtstreek nu op als eerste op de ranglijst met een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag aanstaande speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen DFC in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.