Tweede ZRO wedstrijd voor de Geul

09 november 2009

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Papendrechtse zwembad de tweede wedstrijd gezwommen in de regionale ZRO competitie. Na deze tweede wedstrijd wordt bepaald in welke klasse de Geul de rest van de wedstrijden zal zwemmen dus de zwemmers waren erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten.

Ondanks het feit dat de wedstrijdploeg enigszins uitgedund was door een aantal zieken, waardoor sommige zwemmers en zwemsters een heel zwaar programma moesten afwerken, slaagde de ploeg erin om 8 individuele medailles te veroveren en 26 persoonlijke records op de klokken te zetten. Het PR record van de dag kwam op naam van Pauline Tieleman, die op de 200 vrij bij de dames ruim 10 seconden van haar beste tijd afhaalde.

De middag begon met twee estafettes. De 4x50 vrij meisjes met Carmen Muilwijk, Debby van Steenderen, Eline Molle en Latona Baart werd afgesloten met een vierde plaats. De jongens eindigden op de 4x50 wissel als vijfde; Tim Muller, Jesse de Win, Rob van Leeuwen en Beau Hagenstein tekenden voor dit resultaat.

In de categorie meisjes junioren 1 zwom Sabrina de Graaf naar een mooie eerste plaats op de 100 vrij. Ze voegde er een vierde plaats op de 50 school aan toe. De overige wedstrijdpunten werden behaald door Iris van Valen. Bij de jongens was er een derde plaats voor Bas van Middelkoop op de 100 vrij, op de 50 school werd hij vierde. Ben Muller zwom de overige punten bij elkaar.

In de categorie meisjes junioren 3 pakte Latona Baart de vierde plek op de 100 wissel. Bij de jongens eindigde Jesse de Win als tweede op zowel de 100 wissel als de 50 rug. Zijn tijd van 32.26 op de rug was goed voor een verbetering van het clubrecord onder de 13 en onder de 14 jaar op deze afstand.

Juniorenzwemster Carmen Muilwijk pakte in de categorie meisjes jeugd belangrijke punten door op de 50 vrij als vierde aan te tikken en op de 100 wissel als vijfde. Debby van Steenderen en Chadassa Mannee, eveneens nog junioren, zorgden voor de overige punten. Tim Muller pakte in de categorie junioren 4 het zilver op de 50 vrij en eindigde op de 100 wissel als vijfde.

Chadassa Mannee moest ook in de categorie meisjes senioren aan de bak en pakte op de 100 rug een mooie vijfde plaats. Bij de jongens zwom Jasper de Win op de 200 wissel overtuigend naar het goud, op de 100 rug tikte hij als vijfde aan.
De heren zwommen 200 vrij en Ivan van Omme eiste hier het brons op. Bij de 100 vlinder heren was jeugdzwemmer Jasper de Win alle deelnemende heren te snel af, hij tikte als eerste aan.

De afsluitende estafettes verliepen boven verwachting. Het zwaar uitgedunde herenteam met Jasper de Win, Tim Muller, Yordi Oetringer en Ivan van Omme wist op de 4x50 vrij toch nog beslag te leggen op de derde plaats. Het damesteam met Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee, Sanne Buurman en Senna van Dongen eindigde op de 4x50 wissel als vijfde.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.