Bel 14 078 voor informatie, diensten en meldingen

06 november 2009
Bel 14 078 voor informatie, diensten en meldingen

DRECHTSTEDEN - De gemeente Papendrecht is voortaan via een nieuw publieksnummer te bereiken. Voor bijvoorbeeld het maken van een afspraak of het doorgeven van een (overlast)melding bellen inwoners en organisaties voortaan het nieuwe 5-cijferige telefoonnummer 14 078.

Het nieuwe nummer heeft vijf cijfers en is gemakkelijk te onthouden: 14 + het netnummer van de gemeente Papendrecht. U belt dus 14 078, zonder extra nul of netnummer ervoor, ook wanneer u mobiel belt. Bellen met 14 078 doet u tegen lokaal tarief. Als u met een mobiele telefoon belt, betaalt u daarnaast ook de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon.

Het nieuwe nummer vervangt het ‘oude’ publieksnummer van de gemeente (078) 641 89 11. Dit blijft nog wel tijdelijk in gebruik om iedereen de kans te geven om aan het nieuwe nummer te wennen. De overige contactgegevens van de gemeente blijven hetzelfde.

Tegelijk met Papendrecht gaan ook Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht en Zwijndrecht over op het nieuwe nummer 14 078.

Hoe gaat bellen met 14 078 in zijn werk?
Als u 14 078 belt, spreekt u de naam van de gemeente, die u wilt spreken in. Vervolgens wordt u doorverbonden met de telefoniste van de gemeente van uw keuze.
 

Waarom 14 078?
Het nieuwe nummer 14 078 sluit aan bij een landelijk project van de overheid om de bereikbaarheid voor burgers te verbeteren. Uiterlijk in 2015 moeten de gemeenten het eerste aanspreekpunt zijn voor alle overheidsdiensten. Een van de eerste, zichtbare stappen in deze richting is de invoering van één informatienummer: 14 + het netnummer van de gemeente. Deze landelijke ontwikkeling heet Antwoord©.
 

Antwoord©
Antwoord© is het plan van de overheid om gemeenten het eerste aanspreekpunt te laten zijn voor alle vragen aan de overheid. Vanaf 2015 moeten gemeenten antwoord kunnen geven op de meest gestelde vragen. Als de gemeente het antwoord niet heeft, wordt niet de klant, maar de vraag doorgestuurd naar de overheidsinstantie die dat wel heeft. De gemeente blijft eigenaar van de vraag en zorgt ervoor dat de klant het antwoord krijgt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.