Informatiemiddag over vrijwilligerswerk groot succes!

06 november 2009

PAPENDRECHT - Op  dinsdag 3 november werd voor de tweede keer  “Senioren voor Papendrecht” georganiseerd.   Zestien maatschappelijke verenigingen en organisaties presenteerden zich aan mensen die mogelijk in vrijwilligerswerk geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Ze werden ontvangen door Burgemeester de Bruin, die het belang van vrijwilligerswerk voor onze samenleving benadrukte, maar óók het aspect dat vrijwilligerswerk een persoonlijke verrijking kan betekenen; vrijwilligerswerk is  vaak nog leuker dan een betaalde baan.

Na dit warme pleidooi konden de bezoekers deelnemen aan een aantal themasessies, waarin door vrijwilligers uit de praktijk informatie werd gegeven  over de verschillende organisaties en de verschillende  soorten vrijwilligerswerk. Het werd voor velen een ‘eyeopener’; enerzijds wat betreft de omvang van het vrijwilligerswerk  (zo heeft de Papendrechtse Wereldwinkel alleen al  45 vrijwilligers!), maar ook wat betreft de functies waren mensen blij verrast met de vele mogelijkheden.

Enkele voorbeelden: het helpen van ouderen bij tal van activiteiten (RIVAS),  het begeleiden van mensen met een verstandelijke
beperking (de Notedop), maar ook mensen die ervaring hebben  met inkoop, public relations of computers (Wereldwinkel) zijn meer dan welkom.

Wie interesse heeft om zijn/haar talenten vrijwillig in te zetten kan zich aanmelden bij; Liesbeth van der Giessen van de Gemeente Papendrecht – telefoon 078-6418829.

 


 


  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.