Winst voor seniorenselectie TTV Papendrecht

02 november 2009

PAPENDRECHT - In de week dat de jeugd al de 8e competitiewedstrijd afwerkte, speelden de seniorenteams van de TTV Papendrecht de eerste returns van de najaarscompetitie. De seniorenselectie revancheerde zich op een eerder verlies in Schiedam. Vrijdagavond thuis in de Kooy was het Richard Steenhuisen die in vorm was en een heuse hattrick in de hoofdklasse speelde.

Eddy van Weelde verloor niet alleen de openingspartij tegen Wesley v.d. Hurk maar later ook samen met Richard de dubbelpartij. Eddy herstelde goed door daarna 2 enkelpartijen steeds in slechts 3 games te winnen. Jeffrey de Bosscher verloor zijn eerste partij met 10-12 in de 5e game en was ook daarna ongelukkig tegen Kevin Ouwens (11-7, 9-11, 10-12 en opnieuw 10-12).

Maar in zijn slotpartij wist Jeffrey voor het eerst dit seizoen eindelijk een tegenstander op de knieën te krijgen en dat slechts in 3 games. In de euforie over dit hoogtepunt werd abusievelijk op het wedstrijdformulier nog een 0 genoteerd. Ondanks de 6-4 overwinning op Scydam 5 blijft Papendrecht 1 bivakkeren in de degradatiezone, maar de achterstand op de middenmoot is niet meer onoverkomelijk.

Papendrecht 3 reisde vrijdag naar Roelofsarendsveen voor de return tegen Treffers 6. Beide teams stonden voor de eerste slagenwisseling nog met 27 gelijk in deze 2e klasse en aan Hanno van Sintmaartensdijk en Bas van Oers (beiden 2x) lag het niet, maar de 6-4 nederlaag was deze keer volledig te wijten aan best man Willem-Jan Lindhout die voor het eerst dit seizoen 3 tegenstanders diende te feliciteren. Of lag het aan het dubbel dat Bas en Hanno uit handen gaven ? Het verschil tussen de top en de degradatiezone blijft evenwel ook na dit duel uiterst klein.

De vierdeklassers van Papendrecht 5 haalden dinsdag flink uit tegen het Meerkerkse MTTV 2. Jan Riske en Rin Visser speelden beiden een hattrick en haalden ook het dubbelpunt binnen. Henk van de Bosch bleef enigszins achter met slechts en winstpartij, maar met de 8-2 zege kruipt het team naar koploper Dordrecht 7.

Papendrecht 8 had het woensdag zwaar in Nieuwland tegen de koploper in deze 5e klasse, Tavernie 1. Henk Vermeij kwam moeizaam tot één zege en wist samen met Arie Nugteren het dubbel te vergaren. De nog ongeslagen Arie ontmoette na 2 winstpartijen Yentl van Hoogdalem die niet wenste te buigen voor de aanvalsdrift van Arie.

Elke aanvallende bal werd immers net zo hard of nog harder teruggeslagen waarop Arie geen antwoord wist. Einde ongeslagen status. Ook Rob van den Bos verloor deze avond alleen van Yentl, maar zijn 2 winstpartijen werden onderdeel van een verdiende 4-6 zege en slechts één punt achterstand op Tavernie 1, dat ook nog eens een wedstrijd meer speelde. Uitzicht op een kampioenschap, nu de zwaarste tegenstander werd overwonnen.

Wellicht extra gestimuleerd door hun treurende collega’s bij de senioren won de jeugd van Tavernie 1 zaterdagmiddag bij en van de jeugd van Papendrecht 3. De iets lager geklasseerde bezoekers blokkeerden de weg omhoog voor de Papendrechters door de gastheren met 3-7 te verslaan en hen op de ranglijst in de 2e klasse te passeren. Max Kornet kwam voor de tweede opeenvolgende maal niet tot scoren, Lieron Viveen won moeizaam één potje en Jeremy van de Graaff noteerde twee overwinningen. Lieron en Jeremy lieten het dubbel aan de bezoekers uit Nieuwland.

Met een brede grijns op het gezicht kwamen de spelers van Papendrecht 6 zaterdagmiddag nog even het formulier van hun uitwedstrijd inleveren. En passant vertelde Gideon van Veen dat het in Delft bij Phoenix 4 een dikke 0-10 was geworden. Dus hij, Menno Nugteren en Domenico Essoussi speelden er een heuse hattrick. Menno en Gideon tekenden voor het succesvolle dubbel. Papendrecht 6 is nu koploper in de pupillenklasse CA met 11 punten voorsprong op Alexandria 8.

Meer nieuws: www.ttvpapendrecht.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.