Drechtstreek weggetikt tegen WNC

02 november 2009

PAPENDRECHT - Wat een voor Drechtstreek leuke middag had moeten worden met een periodekampioenschap als beloning voor een goede competitiestart eindige in een sombere afgang. Tegen een oppermachtig WNC had Drechtstreek niets in te brengen. In een eenzijdige wedstrijd waarin WNC vanaf de eerste minuut scherp en aanvallend speelde, was Drechtstreek geen schaduw van zichzelf.

De ploeg die bovenaan stond in de eerste periode van het seizoen werd overklast door de goed geoliede machine uit Waardenburg. De ambitie van WNC om aan het eind van het seizoen rechtstreeks te promoveren naar de tweede klasse lijkt voor deze kwalitatief goede ploeg zeker haalbaar te zijn.

Het eerste halfuur domineerde WNC de wedstrijd. In de 16e minuut opende Jeffrey Weidema de score met fraaie hoge bal: 1-0. In het tweede deel van de eerste helft speelde Drechtstreek redelijk voetbal met enkele aardige aanvallen. Dat was eigenlijk de enige periode waarin het serieuze tegenstand bood. 

Na de rust bleef er van de stootkracht van Drechtstreek vrijwel niets over maar liet het vooral verdedigend veel te veel steken vallen. Al in de 50ste minuut zag Berry van Maren dat doelman Unal Mutus te ver voor zin doel stond en met een bekeken boogbal scoorde hij de 2-0. Enkele minuten later zorgde de zelfde Van Maren ook voor 3-0 na zwak optreden van de Drechtstreek defensie en toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Er volgden nog twee doelpunten van WNC en Drechtstreek kon geen vuist meer maken. Dit werd mede veroorzaakt door het feit dat het met tien man verder moest spelen nadat Jan Abaisa zijn frustraties toonde door tegen de scheidsrechter te praten en met twee keer geel kon het veld verlaten. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd lukte het Peter van de Merwe om de pijn nog enigszins te verzachten door de 5-1 op het bord te brengen.

Coach Jan Kroos keek al uit naar de volgende wedstrijd: “Vandaag hadden we een offday,  maar de competitie is nog lang en gaat gewoon verder. Zaterdag thuis tegen Dubbeldam en de week erop tegen DFC reken ik er op dat Drechtstreek er weer staat. Daar is deze ploeg ook zeker toe in staat”.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.