Grote opkomst Kindertafeltennisfeest 2009

31 oktober 2009
Grote opkomst Kindertafeltennisfeest 2009

PAPENDRECHT - In de herfstvakantie, op woensdag 21 oktober 2009, hield tafeltennisvereniging TTV Papendrecht haar jaarlijkse tafeltennisdag voor basisscholieren. In het verre verleden stond dit gebeuren bekend als “Scholierentoernooi” en nu voor het eerst onder de naam “Kindertafeltennisfeest”, hetgeen aansluit bij de benaming van de NTTB . Het beestje mag dan een andere naam gekregen hebben, de bedoeling is steeds hetzelfde gebleven: “jonge kinderen kennis laten maken met tafeltennis” of nog beter “kinderen enthousiast maken voor de tafeltennissport”. Om misschien zo weer wat nieuwe leden te krijgen, een aanwas, die nodig is voor de continuïteit van de TTV Papendrecht.

De dag zelf stond onder leiding van Simon van Sintmaartensdijk. Hij werd geassisteerd door enkele seniorleden en vooral door diverse jeugdleden die onpartijdig alle wedstrijden hebben geteld (bravo jongens!!!)

De opkomst was overweldigend. Maar liefst 74 jongens en meisjes van groep 6-7 en 8 hadden zich opgegeven.

Om 10.00 uur gingen de jongens van de groepen 6 en 7 van start. Er werd gespeeld in 7 poules. Alle nummers 1 van de poule en de beste nummer 2 gingen door naar de laatste 8.
Iedereen deed hun stinkende best en er werd fanatiek op behoorlijk niveau getafeltennist. Na 2 uur spelen waren de laatste 8 bekend.
De volgende ronde was een knock-out ronde. De verliezers vielen af en de winnaars gingen naar de kruisfinales.
Om 12.45 uur werd gestreden om de 3e en 4e plaats. De wedstrijd om de 1e en 2e plaats werd om 13.00 uur, onder grote belangstelling gespeeld.

De uitslag voor de jongens groep 6-7 werd:
1e Fabian Steenhuisen    De Knotwilg
2e Hugo Dil                         Prins Constantijn
3e Kenneth vd Berg           Koningin Beatrix
4e Joshua Batenburg       Prins Constantijn
Frapant detail is het feit dat Fabian Steenhuisen een zoon is van een van de selectiespelers van de TTV Papendrecht. Zijn zoon speelt praktisch nooit tafeltennis want hij speelt met veel enthousiasme en succes bij de Feyenoordjeugd. Toch leuk dat er nog iemand in de familie prijzen wint bij het tafeltennis !

Om 13.30 uur werd gestreden door de jongens van groep 8 en de meisjes groep 6-7 en 8. Beide groepen waren verdeeld over 3 poules. Van elke poule gingen de nummers 1 en 2 over naar de laatste 8. De twee beste nummers 3 gingen ook door naar de laatste 8. Ook hier werd door iedereen fanatiek getafeltennist. Om 15.00 uur werden de wedstrijden van de laatste 8 gespeeld. Het hoogtepunt van de middag was om 16.00 uur toen voor zowel de jongens als de meisjes de finale gelijktijdig werden gespeeld.

De uitslag voor de jongens groep 8 werd:
1e Corne Verhoeven    Prins Constantijn
2e Sander Bruintjes     Prins Constantijn
3e Rick vd Hoorn          De Viermaster
4e Loek vd Waal           ’t Kofschip de Wielen

De uitslag voor de meisjes werd:
1e Rona vd Koppel        Prins Floris
2e Kisten Kuntz              Koningin Beatrix
3e Sanne Alderliesten  Prins Floris
4e Marieke vd Mark        Prins Floris 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.