Gemeente Papendrecht zoekt sportieve acteurs

30 oktober 2009

PAPENDRECHT - Sinds 2004 werkt de gemeente Papendrecht met gemeente Alblasserdam samen om het project Kies voor Hart en Sport voor de basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8 te organiseren.

Kies voor Hart en Sport is een sportstimuleringsproject. Scholen schrijven zich in en de leerlingen krijgen elk een boekje. Onder leiding van de docent wordt de stof uit het boekje behandeld in de klas. Onder leiding van de vakleerkracht gym doen de leerlingen ook opdrachten in de sportzaal. Sportverenigingen worden benaderd en cursussen worden samengesteld waar de leerlingen straks uit kunnen kiezen. Die cursus kunnen ze dan voor 2 euro drie- tot vijf weken proberen. Dit sportaanbod komt in een boekje te staan dat elke leerling krijgt. Jaarlijks is er een keus uit gemiddeld 20 cursussen.
 
Om de kinderen enthousiast te maken om aan een cursus mee te doen, heeft de gemeente de hulp nodig van twee sportieve acteurs. Het liefst jongeren tussen de 17 en 25 jaar. Er is een goed script en een rap aanwezig. De bedoeling is, dat de twee acteurs (Rik en Tik) samen langs de groepen gaan van de scholen die deelnemen. Voorgaande jaren bezochten de acteurs op dinsdag en donderdag de scholen in Papendrecht. Rik en Tik komen langs de scholen in week 4 (25 t/m 29 januari 2010) onder schooltijd (8.45 – 15.15 uur met een lunchpauze tussen 12.00 en 13.00 uur).

Heb je interesse, stuur een e-mail of brief met je cv voor 20 november 2009 aan mevrouw Heidy van Dam: h.vdam@papendrecht.nl, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht, tel. 641 83 12.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.