Leerlingen basisschool snuffelen aan techniek

23 oktober 2009

PAPENDRECHT - Op vrijdag 30 oktober start een bijzonder project voor leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen uit Papendrecht: de pilot 'Beroepen in de techniek'. De leerlingen maken in korte workshops kennis met diverse technische beroepen. Hiervoor bezoeken zij het LOC West-Alblasserwaard, CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College. De bedrijven Visser & Smit Hanab, SST Staalsnijtechniek, HVL TBI Techniek en Mampaey en Refurbizz treden op als sponsor en verzorgen, samen met de docenten van het voortgezet onderwijs, de inhoud van deze lessen.

Leerlingen voeren opdrachten uit die te maken hebben met een beroep zoals lasser, fietsenmaker, loodgieter, ict-medewerker of elektricien. Doel van deze lessen is niet alleen om de leerlingen een beeld te geven van beroepen in de techniek, maar ook om ze te laten ervaren wat het inhoudt. Daarnaast versterken deze lessen de doorlopende leerlijn techniek van de basisschool naar voortgezet onderwijs.

Het project duurt in totaal zes weken; twee weken op elk van de drie locaties. De deelnemende basisscholen zijn de Koningin Beatrixschool en de Anne Frankschool. De pilot is een aanvulling op de reguliere lessen techniek die deze basisscholen aanbieden aan hun leerlingen.

De pilot wordt mede gefinancierd door een aantal vaste partners van het LOC West Alblasserwaard.  Alle deelnemende bedrijven leveren daarnaast als sponsor de menskracht om de activiteiten deskundig te begeleiden en de benodigde materialen. Sponsor Visser & Smit Hanab stelt daarnaast ook werkkleding voor de deelnemende leerlingen beschikbaar. Het LOC West-Alblasserwaard is de spin in het web en treedt daarnaast op als projectcoördinator.De deelnemende vmbo-scholen en het LOC West-Alblasserwaard stellen ruimte en medewerkers beschikbaar. Ook worden leerlingen van de hogere leerjaren ingezet om de basisscholieren te begeleiden.

'Beroepen in de Techniek' duurt tot begin december. Daarna wordt bekeken of de pilot omgezet kan worden in een structureel aanbod voor leerlingen in de hoogste groep van het primair onderwijs in Papendrecht en later de gehele West Alblasserwaard.

Meer informatie staat op de website van het LOC West-Alblasserwaard: www.locwestalblasserwaard.nl.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.