Papendrechtse en Blombergse kunst in Klosterkirche

19 oktober 2009

PAPENDRECHT - Papendrechtse kunstliefhebbers die werk van plaatsgenoten willen bekijken, maar dan eens in een andere omgeving vanuit een nieuw perspectief, zijn tot en met 8 november van harte welkom in de Klosterkirche in Blomberg. Daar worden onder de titel Kunst in der Kirche de inzendingen van de kunstwedstrijd Nelken und Tulpenträume (anjer- en tulpendromen) geëxposeerd. Van deze werken zijn er ook een aantal van kunstenaars uit Papendrecht.

Blomberg nodigde Papendrechters uit hun dromen te verbeelden in het kader van een marketingplan waarin de relatie met Nederland centraal staat. Dit plan met de titel Nelke küsst Tulpe vernieuwt de verbinding tussen anjerstad Blomberg en Nederland. Een verbinding die ontstond in de tijd dat een Nederlands garnizoen gelegerd was in Blomberg. Nog steeds wonen honderden Nederlanders in de Duitse gemeente.

Blomberg vroeg Papendrecht aan dit marketingplan mee te werken met nieuwe ideeën. Inmiddels zijn bijdragen geleverd tijdens enkele evenementen en bijeenkomsten en in de vorm van een Hollandse winkel die enige weken typische Nederlandse producten verkocht.
De Papendrechtse en Blombergse ‘verbeeldingen’ zijn nog enkele weken te zien als tastbare resultaten van internationale dromen.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen Blomberg en Papendrecht: www.blomberg-papendrecht.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.