Olympia start met Zumba

19 oktober 2009

PAPENDRECHT - In november start gymnastiekvereniging Olympia met het geven van Zumba-lessen. Fa de Kwant heeft recent de training voor instructeurs van Zumba danslessen met een certificaat afgesloten en wil graag met fitness-dans in Papendrecht starten. Volgens Fa is Zumba erg leuk om te doen: omdat ‘je lekker met je lijf bezig bent en het resultaat is dat je lekker in je vel zit.’ Leuk detail is dat Fa niet alleen zeer deskundig is, maar van origine Zuid-Amerikaans. Met wie anders kun je beter gaan Zumba-en…Daarnaast zijn de lessen aantrekkelijk geprijsd.

Wat is Zumba?
Zumba is een fitnessprogramma dat gebaseerd is op internationale dans, met name die uit Latijns Amerika. Ook andere ritmes zoals rock ’n roll, country, oosterse sounds, en de populaire reggaeton komen langs. Zumba is opgezet door Beto Perez, een van origine Colombiaanse danser en choreograaf in Miami. Bij Zumba doe je fitnessoefeningen op muziek. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben! Zumba is dé nieuwe trend in Amerika en komt nu dus ook naar Papendrecht. Het is een fitnessworkout met danspassen op aanstekelijke muziek. Je wordt er vrolijk van, en ondertussen verbrand je ook nog de nodige calorieën, zo’n 600 per uur.

Hoe ziet een Zumba les eruit?
Iedere les begint met een warming up om alle spieren los te maken en blessures te voorkomen. Dan volgen er een aantal muzieknummers met verschillende ritmes. Per nummer worden enkele passen voorgedaan, die herhaald worden met een variatie. Snelle nummers worden afgewisseld met langzame nummers. Deze zogenoemde interval training zorgt voor een optimale verbranding van de calorieën. De les wordt afgesloten met een coolingdown.

Wilt u starten met Zumba?
Graag nodigt Fa uit om bij GV Olympia kennis te komen maken met Zumba-fitnes. We verzekeren u ervan dat u verliefd gaat worden op de aanstekelijke muziek en de makkelijk te leren danspassen. Laten we gaan Zumba-en! De Zumba-lessen (vanaf 3 en 4 november) wordt gegeven op de dinsdag avond (van 21 tot 22 uur) en de woensdagochtend  (van 10 tot 11 uur en van 11 tot 12 uur). U vindt de Olympiaan aan de Jacob Catslaan 1 te Papendrecht. Danservaring is niet nodig. U kunt maximaal twee lessen proberen, daarna kunt u lid worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.