PKC wint van Tempo

19 oktober 2009
PKC wint van Tempo

PAPENDRECHT - PKC kwam maar moeizaam op gang in de beginfase waardoor Tempo, dat wel de wil toonde er iets van te maken, verrassend naar 0-2 kon uitlopen. Pas na tien minuten spelen, kon er vanaf de stippositie, na een fraaie technische knock-out op Henk Fokker die minuten lang aangeslagen was, de aansluiting worden aangetekend om vervolgens nog in dezelfde minuut langszij te komen. (2-2) Dit scenario herhaalde zich vervolgens. Tempo liep weer uit naar 2-4 waarna PKC weer gelijk wist te komen op 4-4. Met nog goed tien minuten te spelen in de eerste helft, kwam PKC bij 6-5 voor het eerst op voorsprong. In de slotfase knokte Tempo zich weer langszij en net voor het fluitsignaal voor de rust ook nog voorbij PKC: verrassende ruststand 8-9.

Voor het publiek was de rust het voorlopige hoogtepunt van deze middag doordat het de warmte van de kantine even kon opzoeken. Alleen de echte diehards bleven op het balkon. De tweede helft zou immers beter gaan worden.

PKC kwam direct op 9-9 vanaf het beginsignaal, maar moest na 11-10 weer toezien hoe Tempo opnieuw afstand nam: 11-13. Voor Jan de Jager was dit het moment wissels aan te brengen in het team, waarna het inderdaad ineens wel ging lopen; vijf treffers op rij brachten de normale orde weer terug: 16-13. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Wie toen vanwege de kou naar binnen is gegaan, mistte de twee hoogtepunten van deze middag. Ineens toverde de ingevallen Leon Simons enkele fraaie ballen uit zijn repertoire: eerst de bal in de lucht zwevend onderscheppen en striemhard en uiterst precies achter de rug om naar de ver achter de korf wegstaande Mady Tims zwiepen, die deze buitenkans uiteraard niet onbenut liet (19-14) en vervolgens in de laatste minuut ouderwets emmerend vanuit het hoekje nog eens tegen de harde wind in geruisloos raak knallen.

 Foto: Peter Besemer
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.