Boskalis verkrijgt opdracht van € 500 miljoen project Australië

16 oktober 2009

PAPENDRECHT - Boskalis Australia, een dochter van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een opdracht verworven voor de aanleg van een haven ten behoeve van het Gorgon LNG-project voor de kust van de Australische deelstaat Western Australia. De waarde van het contract bedraagt circa € 500 miljoen en de opdrachtgever is Chevron Australia Pty Ltd in samenwerking met Kellogg Joint Venture - Gorgon. De werkzaamheden zullen begin 2010 starten en naar verwachting eind 2011 zijn afgerond.
 
Het project omvat het ontwerp en de aanleg van een haven met ondermeer een faciliteit voor de verlading van materiaal bij Barrow Island, 50km ten noordwesten voor de kust van Western Australia.

Boskalis heeft ook de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van verschillende maritieme aannemingsactiviteiten. Zo zal er naast 200 meter kademuur en een aantal 'dolphins' ook een roll-on-roll-off faciliteit worden gebouwd. Tevens heeft Boskalis de verantwoordelijkheid voor de logistiek en het programmamanagement van een deel van de basisinfrastructuur. Voor de uitvoering van dit project worden een jumbo cutterzuiger, een grote sleephopperzuiger en enkele backhoes ingezet.
 
Peter Berdowski, CEO: "Ik ben zeer verheugd dat Chevron dit contract heeft toegekend aan Boskalis. Dit project past uitstekend binnen onze strategische focus op het marktsegment olie en gas, en onze expansie op het gebied van maritieme aannemingswerkzaamheden. Wij werkten al intensief samen met de klant in de "early contractor involvement-"fase, en kijken ernaar uit om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Gorgon-project."
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag in onze markten aanjagen: de groei van de wereldhandel, stijgend energieverbruik, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Grootschalige projecten zoals Gorgon LNG versterken de behoefte aan infrastructuur om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar energiebronnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.