Ruim 120 aanmeldingen voor burgers in blauw

14 oktober 2009

DRECHTSTEDEN - Na de aftrap in augustus 2009 hebben ruim 120 burgers zich aangemeld voor het programma Burgers in Blauw van de politie Zuid-Holland-Zuid.
Op basis van motivatie, spreiding in het gebied, leeftijd en geslacht is een eerste groep van 30 mensen geselecteerd. 

Op maandag 12 oktober vond een informatiebijeenkomst plaats waarin de deelnemers uitleg kregen over het programma. Volgende week donderdag 22 oktober draait de eerste Burger in Blauw een dienst mee. Het programma is een pilot in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en zal na evaluatie worden uitgerold in de districten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard en Hoeksche Waard van het korps Zuid-Holland-Zuid. Als er weer ruimte is in het programma wordt opnieuw een selectie gehouden onder de aanmeldingen. 

Programma
Wat gebeurt er met mijn aangifte, hoe verloopt een aanhouding, wat doet de recherche, hoe ziet het werk van een wijkagent eruit?

Op www.burgersinblauw.nl kunnen inwoners van het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden van de politie Zuid-Holland-Zuid zich aanmelden om een dienst mee te draaien. Na selectie en screening worden de deelnemers uitgenodigd en ingepland. Tijdens de dienst krijgen zij een rondleiding op het politiebureau aangeboden, uitleg bij de recherche en het coördinatiecentrum en draaien mee met de Surveillancedienst en een wijkagent. 


Doel Burgers in Blauw

Veiligheid is een belangrijk thema en gaat iedere inwoner van deze regio aan. Dankzij informatie van burgers zijn al veel misdrijven opgelost en heterdaad aanhoudingen verricht.

De politie zet zich hier dagelijks voor in. Om dit zo effectief mogelijk te doen is het nodig dat de politie weet wat er speelt.

Maar, burgers verlenen hun medewerking alleen aan de politie wanneer zij vertrouwen in haar hebben en weten hoe zij het beste van invloed kunnen zijn op een veilige woonomgeving. Daarom geeft de politie middels het programma Burgers in Blauw inzicht in haar werkproces en betrekt de burgers bij het kritisch bekijken en verbeteren daarvan.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.