Drechtstreek koploper

12 oktober 2009

PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd tegen V.V.A.C. is het Drechtstreek gelukt om de koppositie in de derde klasse C over te nemen van WNC uit Waardenburg dat op eigen veld de punten aan DFC moest laten.  Drechtstreek speelde een goede partij voetbal en het was duidelijke de betere ploeg, al kwam de eerste kans al na 2 minuten van de kant van V.V.A.C. De ploeg van coach Jan Kroos herstelde zich echter snel en nam het initiatief over.

Al in de achtste minuut was het Wesley Wolst die na een fraaie passeerbeweging besefte dat de weg naar het doel voor hem open lag. Hij soleerde door de verdediging van V.V.A.C. heen en scoorde beheerst de 0-1. Eigenlijk kon de ploeg  uit Ottoland toen al geen vuist meer maken, zeker niet toen Erwin van der Heiden uit een goed genomen hoekschop van Wesley Wolst keihard in kopte en de ruststand op 0-2 bepaalde.

De tweede helft gaf eigenlijk het zelfde beeld te zien. Drechtstreek had de overhand en het zette veel druk op het doel van keeper Aljan Dekker van V.V.A.C. Het was aan hem te danken dat er niet een hele reeks doelpunten tegen zijn team werd gescoord. Met de hulp van de lat en de paal wist Dekker zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden want de kansen van Drechtstreek waren talrijk. Een hogere score werd wel nog bereikt door een doelpunt van Arian Nieuwkoop waarmee de eindstand werd bepaald op 0-3.
 
Pas toen na de wedstrijd bleek dat zowel De Alblas als WNC verloren hadden, drong het de Drechtstrekers door dat ze de leiding in hun klasse hadden overgenomen. De vreugde was daarom groot, want al draaide men vorig seizoen een tijdje goed mee in de afdeling, zo’n hoge positie is nog niet eerder voorgekomen.

Zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen het Zwijndrechtse Pelikaan dat nu op een gedeelde tweede plaats staat. Het zal daarom een extra spannende wedstrijd worden op Sportpark Oostpolder want gezien de ervaring van vorig seizoen is het wel duidelijk dat deze twee ploegen zeker aan elkaar gewaagd zijn. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.