Dreun op neus van senioren Papendrecht

12 oktober 2009
Dreun op neus van senioren Papendrecht

PAPENDRECHT - Vrijdagavond ontving de seniorenselectie van de TTV Papendrecht een van de topteams uit de hoofdklasse, Taverzo 2. Papendrecht 1 hoopte wat punten te scoren, maar de Zoetermeerders hadden geen clementie met de de lage positie op de ranglijst van Papendrecht 1. Hoewel er nog viermaal een 4e en een maal zelfs vergeefs een 5e game gespeeld mocht worden, liep de stand al snel op tot 0-9 in het voordeel van de bezoekers. De voor deze nog ongeslagen Eddy van Weelde wist uiteindelijk de slotpartij tegen Matthieu Wegh in 4 games op zijn naam te schrijven en daarmee het puntje voor de eer veilig te stellen. Zijn teamgenoten Winnie van Rooy en Jeffrey de Bosscher bleven derhalve met lege handen en ook het dubbel van Eddy en Jeffrey liep niet zoals het hoorde.

Na vier competitiewedstrijden hebben nog maar weinig Papendrechtse seniorenteams uitzicht op promotie, alleen de vijfdeklasse teams 7 en 8 staan in hun poules fier aan top.

Papendrecht 7 speelde dinsdagavond thuis in De Kooy tegen één van de directe concurrenten, Serve 3 uit Hendrik Ido Ambacht, en de uitdaging was om deze tegenstander van de koppositie te stoten. De nog ongeslagen Kees van Blitterswijk kreeg het in de openingspartij al meteen zwaar te verduren omdat Joris Gouman zich pas in de 5e game gewonnen gaf.

Daarna verloor Kitty Devilee en won Jan Tillemans hun eerste partij. Doordat Kees en Kitty in reguliere drie games het dubbel wonnen was de tussenstand op 3-1 gekomen. Vervolgens wonnen zowel Kitty als Kees hun tweede enkelspel. Bij de stand 5-1 wenste Jan Willem Benschop de opmars van Papendrecht 7 te stuiten, maar Jan Tillemans legde zich daar niet zonder slag of stoot bij neer. Na vier zware games kon Jan de laatste balwisseling beslissend beëindigen en met 15-13 de stand op 6-1 bepalen.

Vervolgens beet Kitty in het stof tegen Aad Diepstraten en won Jan ook zijn slotpartij van Joris Gouman. Tot slot moest ook Kees opnieuw tot de bodem, maar nu was de 5e game voor Jan Willem Benschop en verloor Kees ook zijn 100% score. De einduitslag 7-3 was net genoeg om de koppositie in deze 5e klasse van Serve 3 af te snoepen. Serve blijft achtervolger met maar één punt verschil, net als Talani 2, dus in deze poule is het razend spannend.

Een tweede kanshebber op promotie is Papendrecht 8 dat vrijdagavond in Meerkerk met 2-8 won van hekkensluiter MTTV 4. De ene hattrick was van Jan van Dalen, Henk Vermeij en Rob van den Bos stuitten alleen op Theo Vogelaars al had deze daar in beide gevallen wel 5 games voor nodig. Het winnende dubbel was van Henk en Jan. Ook Papendrecht 8 is nu koploper met slechts één punt voorsprong op concurrent TTVA 3 uit Alblasserdam.

Omdat de wedstrijd van de jeugdselectie werd uitgesteld kunnen nu de schijnwerpers op Papendrecht 2 gericht worden. Het tweede jeugdteam ontving 5e team van De Salamanders uit Wateringen en gaf de bezoekers een dik pak slaag. Laurens Langeveld speelde zijn derde seizoenshattrick en Kevin Nugteren begint eindelijk op toeren te komen, ook hij bleef zaterdag ongeslagen. Beiden wonnen ook gedecideerd het dubbel. Falco Zoutewelle struikelde als enige over Arjan Huiden maar droeg uiteraard ook flink bij in de einduitslag 9-1. Met deze dikke overwinning handhaaft dit team zich in de middenmoot van de 2e klasse C.

Papendrecht 3 reisde zaterdag naar Dordrecht om daar het lokale derde team met 3-7 te overwinnen. Jeremy van de Graaff (1x) en Lieron Viveen (3x) tekenden voor het dubbel en dat was de 6e achtereenvolgende dubbelwinst. Max Kornet wist tweemaal te zegevieren. Team 3 staat nu 2e in de 2e klasse D maar staart nog naar Overschie 2 welke liefst met 6 punten méér op de koppositie staat.

Meer nieuws: www.ttvpapendrecht.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.