Excelsior marathon brengt ruim 8500 euro op

12 oktober 2009

PAPENDRECHT - Sinds zaterdagavond 19.00 uur kunnen de muzikanten van Excelsior Papendrecht weer rustig ademhalen. De 24-uur blaasmarathon zit erop en behalve vermoeidheid heerst er vooral opluchting en blijdschap.

Excelsior Papendrecht hield de 24-uurs blaasmarathon om 3 goede doelen te steunen, te weten het Duchenne Parent Project, de Stichting On Wheels en de eigen verenigingskas. De muzikanten hebben zich laten sponsoren en het bedrijfsleven heeft een duit in het zakje gedaan. Ook waren er diverse nevenactiviteiten zoals het Rad van Fortuin en de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een ritje te maken in een voor rolstoelgebruikers aangepaste motor met zijspan van On Wheels.

Excelsior mocht zich verheugen in veel belangstelling; gedurende de 24 uur is er constant bezoek geweest, hetgeen de muzikanten vooral in de zware nachtelijke uren op de been hield en vele muzikanten deed besluiten nog een uurtje extra te musiceren voor het goede doel. De meeste muzikanten hebben (bij toerbeurt) zo'n 10 à 15 uren gemusiceerd en Sjaak Schoonen blies met 23 uur op bariton-saxofoon het record.

Al met al hebben de muzikanten de marathon naar het ongelooflijke succes van ruim Euro 8.500,- geblazen. Marijke Sentges van Stichting On Wheels, Mirjam Franken van het Duchenne Parent Project en Wim Versteeg van Excelsior konden hun ogen nauwelijks geloven toen hen ieder een cheque ter waarde van Euro 2.833,- werd overhandigd door Henri Hummelink. Het orkest was verrast, en rode ogen, pijnlijke rug, doorgezeten kont en 'dode' lippen ten spijt, glansden alle ogen bij het zien van het fantastische bedrag. Jos Vermaas werd met terechte nadruk bedankt voor zijn enorme inzet bij de organisatie van de marathon. Maar mét hem was de dankbaarheid voor deze geslaagde inspanning bij iedereen voelbaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.