Sterke start van SV Papendrecht/Alblasserdam

07 oktober 2009

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam is - na het kampioenschap van vorig jaar - gestart met een knappe overwinning in de 1e klasse. Onesimus uit Rotterdam werd na een spannende match met 5-3 verslagen.

Kees Brinkman verscheen bijna een kwartier te laat in de speelzaal, maar kennelijk deed de adrenaline goed werk. Al na ruim een uur was de zege voor Brinkman een feit. Philip Kraaiveld en Kees van Meerkerk behaalden daarna remises. Bert Terlouw leed een van zijn zeldzame nederlagen, maar Meinte Smink bracht de thuisploeg dankzij een zege weer op voorsprong.

Toen Hans van de Beukel daar ook een knappe zege aan toevoegde, waren de Alblasserwaarders in elk geval verzekerd van een gelijkspel. Pieter Modderkolk kon het echter niet bolwerken tegen zijn ervaren tegenstander. Marius de Wit moest toen de klus afronden. Hij kwam in tijdnood, maar De Wit bleek in die fase koelbloediger dan zijn tegenstander, die enkele zwakke zetten produceerde. De Wit won, waarna de 5-3 zege een feit was.

De andere teams van Papendrecht/Alblasserdam gingen minder voortvarend uit de startblokken. Het 2e team leed in Rotterdam een nipte nederlaag tegen Erasmus en het jeugdige 3e team kreeg in Sliedrecht een 6-2 nederlaag te slikken.

Het eerste team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam is - na het kampioenschap van vorig jaar - gestart met een knappe overwinning in de 1e klasse. Onesimus uit Rotterdam werd na een spannende match met 5-3 verslagen.

Kees Brinkman verscheen bijna een kwartier te laat in de speelzaal, maar kennelijk deed de adrenaline goed werk. Al na ruim een uur was de zege voor Brinkman een feit. Philip Kraaiveld en Kees van Meerkerk behaalden daarna remises. Bert Terlouw leed een van zijn zeldzame nederlagen, maar Meinte Smink bracht de thuisploeg dankzij een zege weer op voorsprong.

Toen Hans van de Beukel daar ook een knappe zege aan toevoegde, waren de Alblasserwaarders in elk geval verzekerd van een gelijkspel. Pieter Modderkolk kon het echter niet bolwerken tegen zijn ervaren tegenstander. Marius de Wit moest toen de klus afronden. Hij kwam in tijdnood, maar De Wit bleek in die fase koelbloediger dan zijn tegenstander, die enkele zwakke zetten produceerde. De Wit won, waarna de 5-3 zege een feit was.

De andere teams van Papendrecht/Alblasserdam gingen minder voortvarend uit de startblokken. Het 2e team leed in Rotterdam een nipte nederlaag tegen Erasmus en het jeugdige 3e team kreeg in Sliedrecht een 6-2 nederlaag te slikken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.