Margreet den Hartog nieuwe fractievoorzitter PvdA

06 oktober 2009

PAPENDRECHT - Margreet den Hartog is benoemd tot fractievoorzitter van de PvdA in Papendrecht. Zij volgt hiermee Bert Blase op die afscheid heeft genomen van de raad in verband met zijn benoeming tot burgemeester in Alblasserdam. Margreet den Hartog is sinds 2002 actief als raadslid namens de PvdA. Verder was zij vele jaren voorzitter van de lokale afdeling en gedurende 25 jaar lid van de partij.

De PvdA heeft een jarenlange traditie van bestuurlijke ervaring in Papendrecht. Na een korte periode van oppositie wordt de PvdA sinds 2006 in het college vertegenwoordigd door Joop Tegelaar. Er zijn in de afgelopen periode door het college en raad heel veel zaken op de rit gezet waarbij gedacht kan worden aan het opknappen van de parken Noordhoek en vergevorderde plannen voor de Oostpolder, nieuwbouw van theater de Willem, ontwikkeling van de sportcluster aan de Lange Tiendweg en het realiseren van een LeerOnderwijsCentrum. Hier kunnen leerlingen van de vmbo leren en werken tegelijkertijd in samenwerking met het bedrijfsleven uit de regio.

Het wordt een mooie uitdaging om Bert Blase op te volgen, aldus Margreet den Hartog. Er ligt nog een heleboel werk op ons te wachten. Zo moet het centrum afgebouwd worden en verder tot ontwikkeling gebracht. Ook door de huidige crisis zijn er tal van zaken waarbij de nodige stuurmanskunst vereist wordt. Behoud van werkgelegenheid, aandacht voor schuldhulpverlening en zorg voor de lokale voorzieningen en armoedebestrijding zijn voor ons topprioriteit.

Bert Blase is blij met zijn opvolgster: ‘Beter kan de PvdA zich niet wensen. Margreet kent Papendrecht van binnen en van buiten. Ze is gedreven, weet van de hoed en de rand en is ook nog eens een warme persoonlijkheid. Ik kan mijn plaats in de gemeenteraad met hun gerust hart aan haar overdragen!’

Door het vertrek van Blase wordt de opengevallen plaats binnen de fractie ingenomen door Gerrie Ouwehand. Zij is al vele jaren actief namens de PvdA binnen het afdelingsbestuur.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.