Drechtstreek de lachende derde

05 oktober 2009

PAPENDRECHT - Nog voor het scorebord 1 minuut aan kon geven, stond er zaterdag al een 1-0 stand op dat bord. Zeer attent voetballend slaagde Ricardo Heerebrand er in om vanaf links een diagonale bal aan Peter van de Merwe te geven die graag bereid was om de score te openen. Streefkerk, dat de laatste weken zeer succesvol opereerde, leek overrompeld door de snelle goal en het had duidelijk moeite om in de wedstrijd te komen. Er volgden nog enkele goede kansen van Drechtstreek zijde totdat Stefan van den Tol na een half uur de gelijkmaker in kon schieten. De vreugde duurde voor de mannen van coach Bert Buizert maar kort want Stefan Jonkman schoot Drechtstreek vier minuten later al weer op een 2-1 voorsprong. Jonkman nam ruim buiten het strafschopgebied een vrije schop die na een harde stuit over de keeper heen het doel in ging.

Na de rust drong Streefkerk de Papendrechters terug op eigen helft. Het was duidelijk dat men zich niet gewonnen wilde geven. Toen Stefan van den Tol er andermaal uit een stilstaande situatie in slaagde om te scoren leek het er even op dat de wedstrijd zou kantelen maar toen knalde Stefan Jonkman opnieuw met een keihard schot de bal in de verste hoek van het Streefkerkse doel. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 3-2.  De goed leidende scheidsrechter Van Bleek uit Tiel had geen moeilijke middag doordat de twee ploegen met verdienstelijk voetbal voor een aantrekkelijk kijkspel zorgden.

Toen Drechtstreek coach na afloop de uitslagen van de ander wedstrijden uit 3C vernam, was zijn conclusie dat Drechtstreek de lachende derde was na het verlies van zowel De Alblas als Pelikaan. “Door het verlies van de bovenste drie schuiven wij op van een vijfde naar een gedeelde twee plek. Het is duidelijk dat het niveau in deze poule zo weinig verschilt dat iedereen van iedereen kan winnen. Dat wordt nog een spannende competitie”.

Zaterdag speelt Drechtstreek uit tegen VVAC. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.