Burendag in Papendrecht

29 september 2009
Burendag in Papendrecht

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag trokken medewerkers van Westwaard Wonen met drie tuk-tuks door de wijken in Papendrecht en Alblasserdam. Zij vroegen op ludieke wijze aandacht voor de Nationale Burendag 2009, door Westwaard Wonen omgedoopt in de Doe Mee Burendag.

Burendag
Iedere derde zaterdag in september is het Nationale Burendag . Bewoners in heel Nederland worden opgeroepen om ideeën in te dienen om hun buurt leuker en gezelliger te maken. In 2009 was het thema 'Maak van je buurt een thuis'. Het Oranje Fonds had voor iedereen met een goed plan voor zijn/haar buurt € 750 beschikbaar om het plan daadwerkelijk uit te voeren.  Inmiddels is er met Burendag 2009 ruim 1 miljoen euro uitgegeven om goede ideeën te realiseren.

Tuk-tuk
Ook Westwaard Wonen onderstreept het belang van een goede sfeer in de wijk . “Wanneer je in een buurt woont waar mensen prettig met elkaar omgaan, dan verhoogt dit het woonplezier enorm”, aldus Christa Uithol, manager Klantenservice bij Westwaard Wonen.  De corporatie vroeg dan ook uitbereid aandacht voor de Doe Mee Burendag. Met drie tuk-tuks trokken medewerkers afgelopen zaterdag door Alblasserdam en Papendrecht op zoek naar huurders die de 'Doe Mee!'-poster achter de ramen hadden gehangen. Huurders die de poster zichtbaar hadden opgehangen, maakten kans op een waardebon die recht geeft op vier uur klussen door een onderhoudsteam van Westwaard Wonen. De tuk-tuks deden ook verschillende activiteiten ter ere van Burendag aan, zoals het jeu-de-boules-toernooi in de Drentse Hof in Alblasserdam en het buurtfeest aan het Sleutelbloemplein.

Foto: In gesprek met bewoners op het buurtfeest aan het Sleutelbloemplein.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.