Wereldkassa voor de Wereldwinkel

29 september 2009
Wereldkassa voor de Wereldwinkel

PAPENDRECHT - Het Stimuleringsfonds van de gemeente Papendrecht verraste eind 2008 de Wereldwinkel met de verloting van €2500. Dit bedrag, dat jaarlijks aan een vrijwilligersorganisatie wordt toegekend, komt volledig ten goede aan het nieuwe kassasysteem dat aan vervanging toe was. 

Er werd contact opgenomen met de ontwerper van de software, die tevens werkzaam is voor de Wereldwinkel in Leiden. Hij weet dus als geen ander wat de Wereldwinkels nodig hebben en wat werkbaar is. De afgelopen periode heeft hij het programma geïnstalleerd. De inmiddels bijna 50 vrijwillige medewerkers kregen in de zomer een cursus zodat vanaf september iedereen er mee kon gaan werken. Deze cursus werd financieel ondersteund door het Rabofonds.

Een aantal vrijwilligers zijn dagenlang bezig geweest met het eigen maken van het systeem en het invoeren van alle producten die in de winkel staan. Het was een grote klus en het bestuur is dan ook erg trots op haar medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt. Op zaterdag 10 oktober om 14.00 uur komt wethouder mevrouw Zaal naar de Wereldwinkel, Veerpromenade 9,  om het nieuwe systeem officieel in gebruik te nemen. Het bestuur verwacht met dit systeem de komende jaren op een meer efficiënte manier de bedrijfsvoering uit te kunnen oefenen. Dit in het belang van de klanten en uiteindelijk ook voor de producenten in de ontwikkelingslanden, die afhankelijk zijn van de verkoop van hun producten, door de Wereldwinkels.

Extra feestelijk zal het worden omdat onze winkel 5 jaar geleden de deuren op deze locatie opende. Daarnaast bestaat de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels 40 jaar, wat 19 september groots gevierd werd in Eindhoven. De vrijwilligers zullen de komende tijd zich vooral bezighouden met de verkoop van de kerstpakketten. Diverse organisaties hebben nu al bestellingen gedaan zodat ze verzekerd zijn van een (h)eerlijk kerstpakket voor hun werknemers.

Belangstellenden kunnen in de winkel hierover geïnformeerd worden of men kan contact opnemen met mevr. Apituley, tel. 6152032 of mevr. De Rooij, tel. 6155156.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.