Mooi winst Drechtstreek

28 september 2009
Mooi winst Drechtstreek

PAPENDRECHT - In de wedstrijd tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Ameide lijkt Drechtstreek de draad weer opgepakt te hebben. Na enkele minder geslaagde optredens werd er zaterdag weer een goed resultaat neergezet. Vanaf de aftrap was Ameide de bovenliggende ploeg. Er werd flinke druk gezet op de Drechtstreek defensie en dat resulteerde in de 26ste minuut in een doelpunt van Mark de Kruijk. Bij een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Ameide keeper Stout scoorde Joran Visee een eigen doelpunt na een voorzet van Jan Abaisa: 1-1.
Na de gelijkmaker nam Drechtstreek het initiatief over en speelde beter georganiseerd dan daarvoor.

Vanaf het begin van de tweede helft was Drechtstreek duidelijk de sterkere partij. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Ameide en als de andere helft werd bereikt, stond de verdediging als een huis. Door de terugkeer van aanvoerder Martijn de Jong – hersteld van een gebroken rib opgelopen tijdens de bekerwedstrijd tegen Wieldrecht op 29 augustus – was er meer rust in de verdedigende linie van Drechtstreek. Na knullig balverlies aan de kant van Ameide wist Ricardo Heerebrand de 1-2 in te schieten en in blessuretijd bepaalde invaller Paul Roos de eindstand op 1-3.

Zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen promovendus Streefkerk dat na drie overwinningen op de tweede plaats van de ranglijst staat achter koploper De Alblas. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.