De Geul goed van start in ZRO competitie

28 september 2009
De Geul goed van start in ZRO competitie

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd in de regionale ZRO competitie op het programma. De eerste twee wedstrijden van deze competitie bepalen uiteindelijk in welke klasse de Geul de rest van het seizoen zal zwemmen. De zwemmers maakten er een prima wedstrijd van met 8 individuele medailles en 10 persoonlijke records. PR man van de dag was Rob van Leeuwen, hij liet op de 100 vrij een PR van 4,5 seconde op de klokken zetten en zwom vervolgens op de 50 vlinder ook nog eens bijna 4 seconden van zijn beste tijd af.

De middag begon met twee estafettes. Het junioren 4 team met Beau Hagenstein, Tim Muller, Rob van Leeuwen en Jesse de Win slaagde erin om op de 4x50 vrij 6 seconden onder hun inschrijftijd te duiken en een derde plaats te veroveren. Het meisjesteam met Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee, Eline Molle en Djamari Oetringer haalde op de 4x50 wissel een vierde plaats.
De jongste zwemmers, jongens minioren 6, zwommen 50 rug waarbij Max Muller in een mooi PR het goud opeiste. Ben Muller zorgde met een zesde plaats voor de overige wedstrijdpunten. Op de 100 school was er een bronzen medaille voor Bas van Middelkoop. Bij de meisjes veroverde Sabrina de Graaf het zilver op de 50 rug en het brons op de 100 school. Iris van Valen pakte met een vierde plaats op de 100 school belangrijke punten.
In de categorie junioren 2 zwom Jesse de Win naar het goud op zowel de 100 vrij als de 100 school, beide keren in een mooi PR. Djamari Oetringer liet bij de meisjes twee zesde plaatsen noteren en zorgde hiermee voor de punten. In de categorie junioren 4 haalde Tim Muller met twee vijfde plaatsen op de 100 vrij en de 50 rug de punten binnen, Jesse de Win pakte met een zesde plaats op de 100 vrij de overige wedstrijdpunten.

In de categorie jeugd tikte Jasper de Win als eerste aan op de 50 vlinder en zijn tijd van 27.40 betekende een aanscherping van zijn eigen clubrecord op deze afstand. Op de 200 vrij eindigde Jasper als vijfde, de zevende plaats van juniorenzwemmer Tim Muller zorgde voor de overige punten.
Bij de dames zwom jeugdzwemster Chadassa Mannee op de 200 wissel belangrijke punten bij elkaar. Bij de heren deed jeugdzwemmer Jasper de Win hetzelfde door de vijfde plaats op te eisen, de zesde plaats was voor Wouter de Win. Op de 100 rug zwom Ivan van Omme naar het brons.
Afsluitend waren er nog twee estafettes: de dames Senna van Dongen, Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee en Djamari Oetringer zwommen 4x50 vrij en de heren Ivan van Omme, Jeroen van Dijk, Jasper de Win en Wouter de Win zwommen 4x50 wissel. Beide teams behaalden een keurige vierde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.