Eddy van Weelde toont inzet en steelt de show

28 september 2009
Eddy van Weelde toont inzet en steelt de show

PAPENDRECHT - Vrijdagavond was de seniorenselectie van de TTV Papendrecht in de tweede competitiewedstrijd gastheer voor Vriendenschaar 3 uit Gouda. Eddy van Weelde opende deze hoofdklassewedstrijd tegen Sander Vergeer, begon met een dikke 11-4, kwam tweemaal op voorsprong, maar diende toch een beslissende vijfde game af te werken welke hij met een nipte 11-9 in winst omzette. Jeffrey de Bosscher (in 4 games) en Richard Steenhuisen (3 games) verloren daarna hun partijen. Na het gewonnen dubbel van Eddy en Jeffrey gaf een 2-2 tussenstand hoop, maar opnieuw verloor Jeffrey in 4 games. Vervolgens overwon Eddy Marcel Snippe in opnieuw 5 games met wederom een 11-9 op het eind en kwam Papendrecht 1 nogmaals op gelijke hoogte (3-3). Richard trachtte het voorbeeld van Eddy te evenaren in zijn partij tegen Michel Nieuwveld, maar nu werd de 5e game met 7-11 beslist in het voordeel van de Gouwenaar. In drie games was Jeffrey vervolgens kansloos tegen Marcel Snippe en ook Richard diende na zijn slotpartij tegen Sander Vergeer zijn tegenstander te feliciteren. Aan Eddy de zware taak om de laatste wedstrijd positief te eindigen en het verlies te beperken, maar Michel Nieuwveld wenste zich niet zonder slag of stoot over te geven. Eddy begon goed met 13-11 en 11-7, maar Michel vocht zich terug met 8-11 en 10-12. Voor de derde maal diende Eddy een beslissende game te spelen en hoe hij het deed weet hij zelf niet en ook niet de vele toeschouwers, maar met 11-10 retourneert Eddy een smash op onverklaarbare wijze en laat hij het tafeltennisballetje precies aan de juiste kant winnend van de tafel stuiteren. Mede door zijn inzet weet Eddy van Weelde het verlies te beperken tot 4-6.

Twee tafels verder speelde Papendrecht 3 de eerste competitiewedstrijd na een uitgestelde wedstrijd tegen Treffers 6. De Briellenaren van De Sprint Honda 3 hoopten opnieuw minimaal gelijk te spelen, maar daar staken de spelers van team 3 een batje voor. Alleen tegenstander Frank de Knegt bleek vrijdagavond niet te verslaan, maar verder kenden Hanno van Sintmaartensdijk en Patrick van Vooren (beiden 2 zeges) weinig problemen, ook niet in hun dubbel. Voor de ongetrainde Bas van Oers was het zweten, hij verloor ook van Jan v.d. Velde en was blij dat de gastheren met een invaller kwamen, want van Landman wist Bas ruim (11-9 in de 5e game) wel te winnen. Na deze 6-4 zege kijkt Papendrecht 3 gretig uit naar de volgende tegenstanders in deze tweede klasse.

De Papendrechtse jeugd speelde zaterdag al weer de 4e competitiewedstrijd. De jeugdselectie ontving het Zwijndrechtse Shot ’66 2 dat tot nu toe slechts één puntje minder scoorde dan Papendrecht 1. Beiden Matthijssen wonnen hun openingspartij maar daarna verloor Maarten Lagendijk in 3 games. Maarten kwam zaterdag zelfs helemaal niet tot winst wat toch wel opmerkelijk is gezien zijn niet onverdienstelijke spel. Coach Willem-Jan Lindhout verzacht het leed door te stellen dat iedere speler wel zo’n periode meemaakt, goed spelen zonder winst, maar dat zo’n periode ook weer ineens voorbij gaat. Voor Van Hoek en Rietveld de zware taak om dan samen maar genoeg punten te produceren, wat vervolgens lukte door het dubbel op hun naam te brengen, al waren daar 5 games voor nodig. Helaas beperkte Matthijs Rietveld het tot deze twee prestaties, want daarna diende hij tweemaal te buigen voor zijn tegenstanders. Matthijs van Hoek lukte het wel om opnieuw maximaal te presteren en daardoor zijn derde seizoenshattrick te produceren. Met deze 5-5 blijft Papendrecht 1 middenmotor in de promotieklasse met Shot 2 nog steeds dicht op de hielen.

Met een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie is het 6e jeugdteam na zaterdag trotse koploper in hun pupillenklasse. In Rotterdam kwam Papendrecht 6 tot een 3-7 overwinning op AA-DRINK FVT 6 doordat Domenico Essoussi en Vincent Kalkman er tweemaal zegevierden en beiden alleen Shandrey Filomena op hun weg tegenkwamen. Deze tegenstander verslikte zich evenwel in Menno Nugteren die met zijn tweede seizoenshattrick én zijn gewonnen dubbel samen met Domenico de winst op het wedstrijdformulier wist te laten noteren.

Meer nieuws: www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.