Senioren TTV Papendrecht beginnen rustig aan

21 september 2009

PAPENDRECHT - De selectiespelers van Papendrecht 1 openden het competitieseizoen zaterdagavond in Schiedam tegen SCYEDAM 5 en verloren nipt met 6-4. Eddy van Weelde speelde alsof hij niet op vakantie is geweest, net als in de laatste kampioenswedstrijd van de voorjaarscompetitie speelde Eddy nu in de hoofdklasse weer gewoon een hattrick.

Daar konden zijn teammaten Winnie van Rooy en Jeffrey de Bosscher zich niet aan optrekken. Jeffrey verloor al zijn partijen inclusief het dubbel met Eddy en Winnie wist alleen de subsponsor van de TTV Papendrecht, Nick van Leeuwarden, te verschalken.
Papendrecht 2 speelde dinsdagavond in Leiden tegen Docos 2 en verloor ruim met 8-2. Adino Bosch en Joop Joosten wonnen met moeite het dubbel in 5 games en alleen Erik van Holten wist in deze 2e klasse één persoonlijk duel te winnen ten koste van Peter Plandsoen.

Overigens bemerkten de gastheren dat een van de rubbers op Erik ’s batje (Dr. Neubauer Roulette) niet zou voldoen aan de ITTF-normen, wellicht wordt hem dit puntje later nog ontnomen.
De enige twee winstuitslagen bij de senioren kwamen deze week uit de lagere regionen. In de 5e klasse won Papendrecht 7 dinsdagavond thuis in de Kooy van Talani 2. Kees van Blitterswijk noteerde een hattrick, Jan Tillemans leed één nederlaag en Kitty Devilee voegde een punt aan de uitslag toe.

De eerste game in het dubbel van Kees en Kitty werd gewonnen, de 2e was voor de bezoekers. Nadat de 3e game met de ouderwetse cijfers van 21-23 nipt werd verloren werd ook het verzet in de 4e game gestaakt. Per saldo een 6-4 overwinning.

Papendrecht 8
won donderdagavond thuis met 8-2 van de selectie van Tavernie. Man of the match was Arie Nugteren die zich driemaal mocht laten feliciteren. Het dubbel liet Arie over aan Henk Vermeij en Johan Deumer die dit klusje in 4 games klaarden. Zowel voor Henk als voor Johan was bezoeker Van Hoogdalem niet te overwinnen.

De Papendrechtse jeugd speelde zaterdag alweer de derde competitiewedstrijd. De jeugdselectie verloor in Ridderkerk nipt met 6-4 van de selectie van HBM Taveri. Het verlies lag niet aan Matthijs van Hoek die alweer zijn tweede hattrick speelde. Wel diende hij voor het eerst dit seizoen het dubbel met Matthijs Rietveld uit handen te geven. Zijn dubbelpartner kwam zaterdag niet verder dan een persoonlijke overwinning en Maarten Lagendijk diende al zijn tegenstanders na afloop te feliciteren.

Door een 3-7 overwinning in Nieuwland tegen Tavernie 1 passeert Papendrecht 3 deze directe tegenstander op de ranglijst in de 2e klasse. Na een verloren openingspartij van Jeremy van de Graaff kwam team 3 al snel op 1-4 doordat Zowel Lieron Viveen als Max Kornet een partij won en Lieron en Jeremy het dubbel op hun naam brachten. Jeremy voegde daar nog een winstpartij aan toe en Lieron wist zaterdag ongeslagen te blijven al was daar wel in de slotpartij tegen Kortlever een winnende 5e game voor nodig.

Voor jeugdteam 7 was ook de strijd tegen koploper Alexandria 9 een zware opgave. Koen Kornet en Jason van de Graaff wonnen beiden eenmaal maar delfden in het dubbel het onderspit. Cecilia Liu kwam in haar tweede wedstrijd tot geen enkele winstpartij. Alle hoop op de eerste seizoensoverwinning is nu gericht op de rode lantaarndrager in deze pupillenklasse, Drivers 5, dat a.s. zaterdag op bezoek komt in de Kooij.

Meer nieuws: www.ttvpapendrecht.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.