Gslaagde competitiestart tafeltennisjeugd

14 september 2009
Gslaagde competitiestart tafeltennisjeugd

PAPENDRECHT - Waar de senioren van de TTV Papendrecht eerst de komende week aan de competitie beginnen heeft de jeugd inmiddels al twee wedstrijden gespeeld.

De jeugdselectie begon in Hardinxveld-Giessendam met een gedecideerde 1-9 zege op de selectie van Drivers. Matthijs van Hoek en Matthijs Rietveld speelden een hattrick en brachten beiden het dubbel op hun naam. Na de stand 0-9 diende Maarten Lagendijk in de slotpartij tegen Aangeenbrug na 5 zwaar bevochten games het hoofd te buigen.

Afgelopen zaterdag thuis in de Kooy ontving Papendrecht 1 de selectie van Vriendenschaar uit Gouda. In de eerste partij werd Matthijs Rietveld in 3 games weggetikt door Marco Segers. Matthijs van Hoek diende vervolgens na 5 games tegenstander Devlin Oosterwijk te feliciteren en daarna was ook Maarten Lagendijk ongelukkig (13-15 in de 5e game) tegen Robin Hamoen. Beiden Matthijsen namen in het dubbel sportief revanche en Matthijs van Hoek zegevierde daarna op Segers.

Zowel Matthijs Rietveld als Maarten Lagendijk verloren vervolgens opnieuw nipt in 5 games waarna Matthijs Rietveld Robin Hamoen een punt afsnoepte (opnieuw in 5 games). Na de 3-5 tussenstand liepen de bezoekers uit door verliespartijen van Matthijs Rietveld en Maarten Lagendijk. De 3-7 nederlaag impliceert dat Papendrecht 1 nu als tweede in de promotieklasse genoteerd staat, één puntje achter Vriendenschaar 1.
Het 4e jeugdteam begon de competitie thuis en ontving de selectie van TTVA uit Alblasserdam. Man of the match werd Seth Dijkstra die als enige die dag een hattrick wist te spelen en samen met Bas Hardenberg ook het dubbel in winst omzette.

Zowel Bas als Eduard Burger kon daar nog een punt aan toevoegen waarmee een 6-4 uitslag bereikt werd. Afgelopen zaterdag reisde het team naar Zwijndrecht alwaar Shot 6 met een dikke 1-9 werd verslagen. Nu speelde Thijs Goedegebuure voor Seth Dijkstra en ook Thijs begon de competitie met een hattrick. Eduard Burger deed daar niet voor onder en won ook nog samen met Bas Hardenberg het dubbel. Het bekende “puntje voor de eer” liet Bas aan Ludo Verseveld. In hun 3e klasse staat Papendrecht 4 nu samen met Sliedrecht 1 aan de kop van de ranglijst.


Papendrecht 6 begon thuis met een 8-2 overwinning op Shot 11. Menno Nugteren produceerde een heuse hattrick en won samen met Gideon van Veen het dubbel. Gideon en Domenico Essoussi wonnen tweemaal maar vonden beiden een beter spelende Dylan Sweben op hun weg. De tweede wedstrijd was tegen Alexandria 8 in Rotterdam. Menno en Gideon begonnen met een winstpartij, derde man Vincent Kalkman verloor zijn eerste partij.

Menno en Gideon veroverden daarna het dubbel, waarna Menno tegen zijn eerste competitienederlaag opliep en Vincent zich herstelde van zijn verliespartij (2-4). Alexandria putte nog hoop uit nederlagen van Gideon en Vincent (4-4), maar eerst Menno en daarna Gideon zetten hun slotpartijen in winst om en bepaalden de eindstand op 4-6. Papendrecht 6 is koploper in deze pupillenklasse met nu twee punten voorsprong op Alexandria 8.

Meer nieuws: www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.