Goede doel Italiaanse markt bekend

28 augustus 2009
Goede doel Italiaanse markt bekend

PAPENDRECHT - De organisatie van de Italiaanse markt en de golf-putkampioenschappen, die op zaterdag 5 september a.s. in Papendrecht plaatsvinden, heeft ervoor gekozen om de opbrengst van de golfputkampioenschappen beschikbaar te stellen aan kinderen van de Abruzzen. Dit gedeelte van Italie werd in april van dit jaar zwaar getroffen door een aardbeving.  

SOS Villaggi dei Bambini realiseert een Dagopvang centrum in San Demetrio Ne'Vestini in de provincie L'Aquila, voor de baby's en de kinderen die getroffen zijn door de aardbeving.

De aardbeving van 6 april in de Abruzzen die 300 slachtoffers heeft gemaakt en 60.000 mensen zonder huis achterlaat, is helaas een tragedie,waarvan  jarenlang de effecten voelbaar zullen zijn.

Je huis verliezen is een trauma wat elk van de getroffen personen diep raakt, dat geld des te sterker voor de kinderen.

De Dagopvang zal minimaal 12 maanden duren en zal aanvankelijk gericht zijn op de verzorging van 30 kinderen (8 tot 13 jaar) en tieners (van 14 tot 17 jaar) in het kamp gevestigd in San Demetrio Ne'Vestini.
Het project voorziet in een nauwe samenwerking met de plaatselijk sociale dienst en groepen vrijwilligers. Op de website van SOS Villaggi del Bambini kunt u nog meer informatie over het project vinden. Zie www.sositalia.it/Come-Aiutarci/Le-Campagne-Sos/terremoto-abruzzo/Pages/default.aspx

Kom op 5 september naar de Italiaanse markt en neem deel aan de golfputkampioenschappen dan steunt u deze kinderen. Bovendien is de DVD Domani te koop. Bekende Italiaanse artiesten, zoals Zucherro namen speciaal voor de slachtoffers van de aardbeving een DVD op. De opbrengst van de verkoop van deze dvd komt ten goede aan alle slachtoffers van deze tragedie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.