SeniorFit van start

24 augustus 2009
SeniorFit van start

PAPENDRECHT - Nu de vakantie er voor de meeste mensen weer op zit, krijgen de interesses voor activiteiten dicht bij de deur weer aandacht. Veel sportclubjes starten met hun nieuwe seizoen en trainingsprogramma. Vanaf donderdag 3 september 9.30u kunnen senioren 60 plus starten met het buiten sportprogramma: SeniorFit.  

 Bij dit beweegprogramma wordt fietsen en wandelen gecombineerd met oefeningen om spieren sterk en soepeler te maken. Volgens Marjel van de Merwe, adviseur sport en bewegen senioren, realiseren 60 Plussers zich niet altijd dat er door wat extra beweging nog voldoende winst te behalen valt voor het bewegingsapparaat, zelfs tot op latere leeftijd. De moderne senior wil genieten van de vrije tijd na het pensioen en lang zelfstandig blijven functioneren en wonen. Beweging kan daar een gunstige bijdrage aan leveren. Verouderingsverschijnselen kunnen we niet tegengaan wel afremmen. Extra beweging, bij voorkeur dagelijks, werkt positief. De kracht en de balans zijn bijvoorbeeld goed te trainen en verkleinen de valrisico’s. Niemand zit te wachten op een gebroken been of heup en alle nare gevolgen daarvan. Bewegen moet vooral leuk zijn. Het aanbod van oefenstof bij SeniorFit is dan ook steeds anders: fietsen, wandelen,verschillende materialen, wisselende trainingsvormen en oefeningen. Maar altijd buiten. Frisse lucht geeft extra energie, bovendien is het zonlicht goed voor de botten.
 
Voor senioren verandert vaak het sociale leven. Na het afronden van het arbeidzaamleven vallen collega’s weg. Maar ook het verliezen van een partner of vrienden behoren tot de mogelijkheden. Samen sporten biedt de mogelijkheid om nieuwe contacten te maken en leeftijdgenoten te ontmoeten. Het sociale aspect is dan ook een waardelvolle factor in de Seniorfit activiteit.
Heeft u interesse, of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Marjel van de Merwe: marjelvandemerwe@planet.nl , tel 615 42 13. De lessen zijn op donderdag van 9:30 uur - 10:30 uur en starten vanuit de kantine van vv Drechtstreek (Oostpolderpark).
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.