Waardeburgh: groter én dichterbij

24 augustus 2009
Waardeburgh: groter én dichterbij

PAPENDRECHT - Stichting Waardeburgh is verhuisd. De organisatie, die senioren ondersteuning biedt, is nu gevestigd op de begane grond in Residence Gerbrandy in Papendrecht. Op dinsdag 1 september is er open dag. De nieuwe ruimte is aanzienlijk groter dan de aangepaste woning die tot voor kort gehuurd werd. "We kunnen hier vier activiteiten onderbrengen", legt Gert-Jan den Boer van Waardeburgh uit. "We hebben drie ruime kamers voor kortdurende verblijven, we kunnen hier seniorendagen organiseren, de zusterspost wordt hier gevestigd en we hebben een kantoor voor de huishouding ingericht."

Trend
De trend die Waardeburgh hiermee doorzet, is dat men de activiteiten dichtbij de senioren wil aanbieden.
"De zorg bij mensen thuis regelen we vanaf nu niet meer vanuit Alblasserdam, maar in Papendrecht", legt Gert-Jan den Boer uit.

Seniorendagen
De seniorendagen worden aangeboden op verschillende dagen in de week. Mensen kunnen hieraan meedoen wanneer zij een indicatie hiervoor  krijgen van bijvoorbeeld de huisarts.
Gert-Jan: "We geven ritme en structuur aan mensen die vaak niet meer alleen de hele dag thuis kunnen zijn. We doen spelletjes met ze, lezen de krant, doen geheugentrainingen, gymen en maken gezamenlijk het eten klaar." Doel van vrijwel alle activiteiten van Waardeburgh is om de mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. "En als je dat wil, moet je de zorg bij de mensen brengen.
 
Verzorgingshuizen zitten vol. Senioren denken vaak dat ze kunnen kiezen om daarheen te gaan, maar dat is vaak niet zo.
Het is gewoon vol. Daarom willen we graag deze mensen thuiszorg bieden." Behalve de dagverzorging zijn er in het nieuwe onderkomen van Waardeburgh in Residence Gerbrandy drie slaapkamers ingericht voor kortdurende verblijven. Ziekenhuizen willen patiënten zo kort mogelijk onderdak bieden. Ouderen zonder voldoende mantelzorg kunnen na een opname voor bijvoorbeeld een nieuwe heup nog niet zelfstandig functioneren. De kortdurende verblijfplaatsen bij Waardeburgh bieden dan uitkomst.
Gert-Jan: "We kunnen medische zorg bieden die vaak nog doorgaat wanneer mensen na een aantal dagen weer naar huis kunnen. Voordeel is dan dat de senioren onze medewerkers dan al kennen, waardoor er geen vreemden aan de deur komen voor thuiszorg."
De open dag op dinsdag 1 september wordt gehouden van 14.30 tot 18.00 uur.
Voor meer informatie over Waardeburgh kunt u terecht op www.waardeburgh.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.