Samenwerking Smart FM en RSOS Papendrecht beëindigd

21 augustus 2009

PAPENDRECHT - Smart FM Papendrecht (105 MHz) is al enige tijd niet meer in de lucht. Gevraagd naar de reden hiervoor, antwoordde RSOS-voorzitter Chris Wijmans het volgende:

"De samenwerking tussen Smart FM en RSOS Papendrecht bleek in de loop van de tijd voor beide partijen toch niet die toegevoegde waarde op te leveren die iedereen er oorspronkelijk van verwachtte. Bovendien is het bestuur van RSOS sinds begin dit jaar hard bezig een geheel nieuwe invulling te geven aan de lokale publieke omroep Papendrecht. Daarvoor is in nauw overleg met het PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan, red.) een uitgebreid programmadoel opgezet. Bovendien wordt bij alle stappen die gezet worden intensief contact gehouden met de wethouder. RSOS weet zich in dit traject aan alle kanten gesteund door met name het College van B&W, Gemeenteraad en PBO.Overigens kent ook Smart FM een aantal uitdagingen waar ze nu veel energie in stoppen.

Het huidige bestuur trad op 1 januari dit jaar aan en trof een totaal lege winkel aan. In de afgelopen jaren werden alle activiteiten uitgevoerd via Smart FM, dat ook voor de techniek zorgde. Het nieuwe bestuur streeft een zeer nadrukkelijk Papendrechtse signatuur na. Daarvoor is inmiddels een team van tien ervaren radiomensen bezig met het formuleren van het juiste format en het aanpakken van de vereiste techniek. De verwachting is dat een en ander tegen eind september vorm heeft, zodat de uitzendingen op volle kracht doorgezet kunnen worden.

Tegelijkertijd start een campagne met als doel het bij elke Papendrechter(se) bekend maken van 'zijn of haar' eigen omroep. Van de zijde van de ondernemers/winkeliers is al positief gereageerd. De verwachting is dat ook op de komende commerciële opties ook zo gereageerd zal worden.

Dus nog een paar weken geduld en RTV Papendrecht geeft weer gehoor. Het streven is midden volgend jaar daar ook een gezicht aan toe te voegen in de vorm van de invulling van TV."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.