Einde voor salsa radio

12 juni 2006

PAPENDRECHT - Op 22 juni 2006 beslist de gemeenteraad van Papendrecht wederom over de toekomst van de omroep.
Vorig jaar is er door de gemeenteraad besloten om voor 1 jaar financieel garant te staan voor de omroep voor een bedrag van €10.000,-. Na 1 jaar zou er gekeken worden of Salsa aan de door gemeente opgelegde eisen voldeed en besloten worden om de financiële steun nog voor maximaal 1 jaar te verlengen. Zoals het er nu naar uitziet zal de raad besluiten om deze steun niet te verlenen waardoor de omroep haar uitzendingen zal moeten staken.

Het afgelopen jaar is het de omroep niet gelukt om voldoende inkomsten binnen te halen, want dat was één van de voorwaarden die de gemeente had gesteld, zodat men kon laten zien dat de omroep financieel het hoofd zelfstandig boven water kon houden.

Regio omroep
Dat deze keuze nu moet vallen is voor het bestuur en medewerkers van de Salsaradio extra zuur. De laatste maanden is er intensief gesproken met RTV Dordrecht voor een fusie en hiermee een drechtsteden omroep op te starten. Dit was ook één van de wensen van de gemeente Papendrecht. De gemeente heeft vorig jaar duidelijk laten merken dat zij veel meer zagen in samenwerking tussen de verschillende drechtsteden omroepen dan een zelfstandig lokale omroep. Dat de gemeente nu besluit om Salsa niet meer te steunen zet ook een grote streep door een eventuele samenwerking. RTV Dordrecht wil namelijk pas na 1 januari 2007 gaan fuseren. En dat is dus te laat voor de lokale omroep van Papendrecht.
Ook de TV-krant en internetpagina’s van Salsa zullen stoppen.

Verleden
De grote problemen voor de omroep begonnen na een aangestoken brand in het pand van Caldic op de dijk. Dit gebeurde net na een grote verbouwing en vervolgens werd Salsa in korte tijd ook nog getroffen door een inbraak in de studio en een blikseminslag in de zendapparatuur van de TV-krant. Deze tegenslagen in een zeer kort tijdbestek en de financiële leed die dit veroorzaakte zijn de omroep uiteindelijk fataal geworden, waardoor de omroep die al tientallen jaren uitzendt in dit gebied definitief de stekker eruit moet trekken. Laatste uitzending is op maandag 19 juni van 19:00 tot 23:00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.